Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.06.23. 10:28

Az autósoknak is engedhetnének

<p>– Megértem a kormány szándékát, hogy a kamionstop enyhítésével kedvezni kíván a fuvarozóknak, viszont ezt a turizmusból élő városok, köztük Tokaj sínyli majd meg – mondta lapunk érdeklődésére Májer János, Tokaj polgármestere.</p>

Májer János elmondta, a ,kamionstopot eddig sem tartották be szigorúan, hiszen Tokajban az elvileg tilalmas időszakokban is találkozott kamionokkal.
– Most majd a hétvégeken is megjelennek Tokajban a kamionkonvojok, ami egyrészt növeli a balesetveszélyt, másrészt riasztóan hat a turistákra. Azt is elszomorítónak tartom, hogy miközben az úgynevezett úrvezetők kedvét már lassan attól is elveszik az állandó szigorításokkal, hogy gépkocsiba üljenek, addig a fuvarozóknak engednek.

 Ilyenkor a kormány tehetne egy kis engedményt a közlekedésben részt vevő jelentősebb számú autósnak is. Ez így ebben a formában véleményem szerint diszkrimináció. Egyedül a kamionsofőrök szemszögéből értem meg az intézkedést, hiszen ők nagyon megszenvedték a kamionstopot a nyári időszakokban – tette hozzá Májer János.
-bg-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!