Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.06.23. 12:32

A gönciek félnek a Kárpátiától

<p>Gönc - A Kárpátia Együttes ad vasárnap koncertet Göncön. Egyik olvasónk arra hívta föl szerkesztőségünk figyelmét, hogy a városban félnek az emberek a rendezvénytől, mivel a Kárpátia köztudottan szélsőjobboldali nézeteket vall.</p>

A Kárpátia Együttes ad vasárnap koncertet Göncön. Egyik olvasónk arra hívta föl szerkesztőségünk figyelmét, hogy a városban félnek az emberek a rendezvénytől, mivel a Kárpátia köztudottan szélsőjobboldali nézeteket vall.
Molnár János polgármester szerint senkinek nincs semmi félnivalója. Az együttes márciusban adott koncertet Sátoraljaújhelyen, ahol semmiféle rendbontás nem történt.

A polgármester a Bikinihez és az Apostolhoz hasonlította az együttest.
Azért utánanéztünk, mit kell tudni Kárpátiáról: 2003-ban alakult magyar nemzeti rockegyüttes, Tagjai Bankó Attila, Bíró Tamás, Csiszér Levente, Galántai Gábor és Petrás János. Szakmai és rajongói körökben is elismert formáció, azonban erős nemzeti identitása és revíziót követelő dalai miatt a jelentősebb médiumok nem sugározzák számait. 2007. december 20–án a Bombagyár.hu közösségi blogon bemutatták a zenekar által írt és előadott Magyar Gárda-himnuszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!