Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.26. 19:11

Szónokcsata a Magyar Nyelv Múzeumában

<p>Széphalom - Harminckét diák nevezett be az Igazmondó Mercur elnevezésű Szónokversenyre, melyet idén második alkalommal a közelmúltban Széphalomban megnyitott Magyar Nyelv Múzeumában rendeztek meg szombaton délelőtt.&#160;<DIA alt="Szónokcsata a Magyar Nyelv Múzeumában 2008.04.26." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Sz_nokcsata_a_Magyar_Nyelv_M_zeum_ban_2008_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Szónokcsata a Magyar Nyelv Múzeumában 2008.04.26." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Harminckét diák nevezett be az Igazmondó Mercur elnevezésű Szónokversenyre, melyet idén második alkalommal a közelmúltban Széphalomban megnyitott Magyar Nyelv Múzeumában rendeztek meg szombaton délelőtt. Erdélyből, és a Felvidékről is érkezetek versenyzők, mint ahogy Magyarország más tájegységhegységein található középiskolákból is szép számmal érkezetek. Az ötletgazda, dr. Üveges István Ónod jegyzője is jelenvolt a megmérettetésen. A szakértő zsűri végül helyezési sorrendben Lehóczki Adrienn, Sepsi Gréta, Lobmajer Lili és Hervai Lőrinc szónoklatait találta a legjobbnak. A versenyt egyébként a Református Pedagógiai Intézet és a B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat szervezte. Mostantól minden páros évben Széphalomban, a pártatlan esztendőkben pedig Monokon, az ónodi országgyűlés helyén rendezik majd meg a szónokversenyeket. A mostani győztes, június 15-én szónokolhat az ónodi országgyűlés ünnepi emlékünnepségén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!