Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.22. 18:17

Sikert aratott a Vitézlő túra Szendrőn

<p>Szendrő - A Szendrőben rendezett Vitézlő teljesítménytúrát nagyszerű időben tartották április 12-én. Akik részvettek a túrán, azok előtt ismert: az útvonal varázslatos tájakon vezetett.</p>

A Csereháton, az Aggteleki karszton és a Rudabányai-hegységen, látványos természeti értékeket és vendégszerető falvakat érintve, építészeti és történelmi látványosságokat felkeresve. A hagyományosan meghirdetett gyalogtávok (15, 25, 35, 50 km) a tavalyi évhez képest az idén mind másfelé kalauzolták az indulókat, akik így új szemszögből szemlélhették a vidéket. A szervezők az idén újításként megpróbálták e távoli északi tájékra csábítani a kerékpározás szerelmeseit is. Az ötlet sikeresnek bizonyult, mert 32 bátor induló jelentkezett a felhívásra.

Ötszáznégy induló

A legnépszerűbb a 15 km-es gyalogtáv volt, amelyen 504 induló jeleskedett. Tanáraik kíséretében a kis- és nagyiskolások csapatban indultak a kaland és móka kedvéért, nem utolsósorban a meghirdetett vándorserleg díjért is. A kicsit komolyabb kihívást jelentő 25 km-es táv részvevőinek létszáma 194 volr, az igazi megpróbáltatásként számon tartott 35 és 50 km-es távokon pedig 82-en és 73-an bizonyították elszántságukat.

A 885 induló összesen 20 ezer 530 kilométert tett meg. Az idei Vitézlő, az elődeihez hasonlóan jó hangulatban telt. A mindig kedves és segítőkész szervezők, a gyümölcsöt, csokit, vizet és bíztató szavakat bőven osztogató pontőrök, a gyönyörű táj, a mozgás öröme a friss levegőn, maradandó élményt jelentenek gyerekeknek felnőtteknek egyaránt. A legügyesebbek értékes tárgynyereményeket kaptak a túra számos szponzorának köszönhetően.

A célba érkezve zsíros kenyér, meleg tea várt mindenkit és emellett tombolahúzás hozta izgalomba a nap vége felé az újdonsült vitézeket. A túra szervezőivel, a szponzorok és támogatók helyszínen megjelent képviselőivel és több száz indulójával csaknem 1000 embert mozgósított.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!