Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.28. 13:19

Cigány kisebbségiek fásítanak Sárospatakon

<p>Sárospatak Önkormányzata a helyi- és megyei cigány kisebbségi önkormányzatok tagjainak bevonásával fásítást szervez, és egyidejűleg ingyenes egészségügyi felmérést kínál a résztvevőknek...</p>

Sárospatak Város Önkormányzata, az ÉSZAKERDŐ Zrt., a Sárospataki Cigány Kisebbségi Önkormányzat, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés Kisebbségi Önkormányzata, a Lungo Drom B.A-Z. Megyei Szervezete, és a sárospataki Kommunális Szervezet 2008. április 5-én 10.00 órakor, a Föld napja tiszteletére faültetést rendez Sárospatak - Halászhomok városrészen.

Aros János Sárospatak alpolgármestere arról tájékoztatott: A roma lakosokkal együtt egy olyan parkrész kialakítására törekszenek, amely szebbé teszi a jelenleg meglehetősen elhanyagolt környezetet, és lehetőséget biztosít a roma és magyar lakosok együttműködésére. A parkosítás ideje alatt pedig Sárospatak Rendelőintézete ingyenes alap-belgyógyászati vizsgálatot és egészségügyi állapot felmérést biztosít a jelenlévők számára.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!