BOON Sziréna

2016.06.09. 12:35

Nyolcvankétszer szúrta meg nagyanyját, aki az elvérzés miatt halt meg - Ítélet a brutális encsi gyilkosság ügyében

Debrecen, Encs, Miskolc - A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Debrecen, Encs, Miskolc - A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék hatályon kívül helyezés folytán megismételt eljárásban 2015 decemberében F. D. Cs. vádlottat emberölés bűntette miatt 16 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban a büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért, enyhébb minősítésért, érdekében fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottat édesanyja kisgyerek korától egyedül nevelte Encsen. A középiskolai tanulmányainak befejezéséig a közte és a nagyszülők közti viszony jónak mondható volt, de az érettségit követően a nagyszülők elvárása az volt, hogy a vádlott rendszeres munkából származó jövedelemmel is támogassa édesanyját, aki időközben rokkanttá vált. Azonban ez nem történt meg. A nagyszülők, főleg L. Iné sértett több alkalommal is szóvá tette ezt, szidta a vádlottat életmódja miatt. 2010-től folyamatosan romlott a viszony a vádlott és édesanyja valamint a nagyszülők között. 2011-ben a nagyszülők többször észlelték, hogy a nagymama pénztárcájából kisebb összegű készpénz tűnt el, emiatt a vádlottat felelősségre is vonták, majd kitiltották az encsi nagyszülői házból. 2012 augusztusában L. I. kocsijába felvette lányát, akivel együtt a család gyümölcsösébe mentek szedret szedni, míg a nagyszülői házban maradt L. Iné sértett. A vádlott magához vett 2 kést, majd az anyja kerékpárjával a nagyszülői házhoz ment, ahol a kamrában több alkalommal testszerte megszúrta anyai nagyanyját. A vádlott ezután fel-alá járkált az udvaron. A rendőrséget a szomszédok értesítették, akik nem engedték ki a vádlottat az udvarról, amíg a rendőrök meg nem érkeztek. A sértettet összesen 82 szúrás érte, halálát az ezekhez társuló kivérzés okozta.

- Debreceni Ítélőtábla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!