boon-sportoldal

2008.10.03. 21:50

Harmadot nyertek a Steaua ellen

<p>Miskolc – A jégkorong MOL Liga pénteki játéknapján a román Steaua Bucuresti volt a Miskolci jegesmedvék vendége.</p>

Az első harmad nem kezdődött jól a hazai csapat számára, ugyanis a román gárda már a 27. másodpercben vezetést szerzett.

Négy perccel később az első emberfórjukat is kihasználták a vendégek és ettől megnyugodtak. Aztán egy hosszabb szünet következett – 36 perces, ugyanis az egyik kapu előtti (jég alatti) matrica „kikukucskált”, talán amiatt, hogy a román kapus egy kicsit sokat korizott rajta.

Az így balesetveszélyesé vált felületet kellett rendbe hozni, ami eltartott egy jó darabig. Az MJJSE ezután próbálkozott a harmad végéig, de eredmény nélkül.

A második harmad 2. percében ismét gólt szerzett a Steaua és a magabiztosabban korcsolyázó románok nyugodtan játszottak. Ebbe a nyugalomba kavart bele Cop, de a reménykedő hazai szurkolókat egy perc múlva újabb vendég gól hűtötte le.

Az utolsó játékrész elején előbb egy kettős emberelőnyt védekeztek ki a Macik, majd az 51. percben jött az ötödik bukaresti találat. A hátralévő 9 percben Strengell és Sike góljaival sikerült valamit faragni a hátrányból.

Az MJJSE vasárnap 18 órától újabb bajnokit játszik a Népkertben, amikor is az Újpest lesz az ellenfele.




JEGYZŐKÖNYV:

Miskolci JJSE – Steaua Bucuresti 3-5 (0-2, 1-2, 2-1)

Miskolc, 400 néző, v.: Incze, Soós, Mayer G.

MJJSE: Duschek – Budai, COP 1 (1), Popovics, Túróczy, Egri, Radványi, Rusznyák, Láda B., Strengell 1, Láda P. (1), Nagy G., Korpos, Urbán, Kivinen, Nyberg, SIKE 1 (2), Dányi, Rausch, Pál Sz (k). Vezetőedző: Mayer Péter.

Steaua Bucuresti: Brul – Geru 1, Lupascu 1, Kostandi, TIMARU 1 (2), Tapu, Butochnov 1, Georgescu (1), Krechak 1, Lusneac (1), Emelyanenko, Pascaru, Halavinou (1), Ghenea, Akymov (1), Mihailescu, Catrinoi (k). Vezetőedző: Alekszandr Kulikov.

Kiállítások: 14, ill. 10+10 perc fegyelmi (Lupascu)

Mayer Péter: – Hét perc alatt néhány ásónyomnyit ástunk a saját sírunkon. A végét ugyan sikerült szorosabbá, de ez nem vigasztal.

Alekszandr Kulikov: – A két gyors gól megnyugtatta a csapatot. Igazából a harmadik miskolci találat után kellett rendet tenni a fejekben az időkérésnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!