boon-sportoldal

2007.11.12. 14:00

Sportfalmászó kupa

<p>B-A-Z megyei Sportmászó Kupát rendeztek Sajószentpéteren</p>

2007. november 09-én került megrendezésre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sportmászó Kupa Sajószentpéteren. A hivatalos diáksport előírásoknak megfelelő I-VI. korcsoport fiú-lány kategóriában 65 induló mérte össze tudását.

Pörgős dinamikus verseny

A verseny gyorsan, pörgősen zajlott le, mivel Sajószentpéteren két egymáshoz közeli és mászófallal rendelkező általános iskola tornatermében egyszerre kezdődhettek meg a selejtezők, külön a fiúk és külön a lányok részére. Az ünnepélyes megnyitót követően, amelyen részt vett Németh Imre az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Sport Szakállamtitkárságának osztályvezetője, Budai Erzsébet a B-A-Z Megyei Közgyűlés Oktatási Kulturális és Sport Bizottságának Elnöke, Daragó Lászlóné a B-A-Z Megyei Sportintézet vezetője, továbbá több versenyzőt delegáló település polgármestere, képviselői, iskolák vezetői is.

Erőss Zsolt beszámolója a kettő nyolcezres hegycsúcs meghódításáról

A versenyen jelen volt a már megyénkbe hazajáró Erőss Zsolt is - a Mount Everest első magyar meghódítója. A versenyt követően az ez évi K2 Expedíció során elért két legújabb 8000 méter feletti hegycsúcs meghódításáról tartott képes, filmes élménybeszámolót az ismert hegymászónk.

A döntők

A döntőkre valamint az azt követő díjátadásokra már közösen a Hunyadi Mátyás tagiskola tornatermében került sor. A versenyzők eredményeinek kiértékelése szünetében Gyurik Glória (III. korcsoportos versenyző) tartott bemutató mászást a VI. korcsoport – plafonmászással meghosszabbított - döntő útvonalán.

Boldog gyerekek

A gyerekek boldogan térhettek, haza mivel mindenki részesült valamilyen jutalmazásban. Első helyezettek kupa, érem, második-harmadik helyezettek érem, ezen kívül minden részvevő, csokoládé-díjazásban részesült és a miskolci Nomád túrabolt több terméke került gazdára az indulók között megtartott sorsoláson. Sőt a meghívott vendégek közül többen a magukkal hozott ajándékokat különdíjként adták át az általuk arra legérdemesebbnek talált sportolóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!