Autó - Motor

2012.10.08. 16:07

“i-ACTIVSENSE” - fejlett biztonságtechnológia a vadonatúj Mazda6 számára

Leverkusen, 2012. szeptember 25. A Mazda Motor Corporation bemutatja az “i-ACTIVSENSE” elnevezésű, a vadonatúj Mazda6-ban debütáló biztonságtechnológiát.

Leverkusen, 2012. szeptember 25. A Mazda Motor Corporation bemutatja az “i-ACTIVSENSE” elnevezésű, a vadonatúj Mazda6-ban debütáló biztonságtechnológiát.

Az új modell a Mazda stand központi szereplője lesz az idei Párizsi Autószalonon, és értékesítése várhatóan az idei év végén veszi kezdetét. Az “i-ACTIVSENSE” egy sor olyan fejlett, a Mazda által fejlesztett biztonságtechnológiát foglal magában, amelyek segítik a vezetőt a veszélyhelyzetek felismerésében, az esetleges ütközések elkerülésében, valamint, amennyiben azok már elkerülhetetlenek, a baleset súlyosságának csökkentésében. A vadonatúj Mazda6 ezen “i-ACTIVSENSE” technológiák teljes skálájával lesz ellátva, amelyek különböző vezetési körülmények között egyaránt kiváló biztonsági teljesítményt nyújtanak.

A Mazda biztonságtechnológiáinak kutatás-fejlesztése a vállalat „Proaktív Biztonság” elnevezésű biztonsági filozófiáján alapul, amely az ütközések kockázatának minimalizálását célozza az olyan vezetési feltételek fenntartása által, amelyeknél a vezető biztonságosan képes irányítani a járművet.

A Mazda “i-ACTIVSENSE” egy sor fejlett biztonságtechnológiai megoldást jelent, amelyek a Mazda „Proaktív Biztonság” filozófiájának szellemében kerültek kifejlesztésre, és olyan érzékelő berendezéseket alkalmaznak, mint például a rövidhullámú radarok és kamerák. A Mazda “i-ACTIVSENSE” olyan aktív biztonságtechnológiákat foglal magában, amelyek segítik a vezetőt a potenciális veszélyhelyzetek felismerésében, továbbá olyan ütközést megelőző biztonságtechnológiákat is, amelyek segítik az ütközések elkerülését, illetve az olyan vészhelyzetek számát csökkentik, amelyekben az ütközések már elkerülhetetlenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!