Olimpia 2020

2021.08.05. 12:04

Kézilabda: bőven akad levonnivaló tanulság

A magyar női kézilabda-válogatott a negyeddöntőben búcsúzott az ötkarikás játékoktól, Norvégiától kaptak ki Elek Gábor tanítványai 26–22-re.

Toki 20210802 Olimpia Kzilabda 2021 nk ni Magyarorszg Svdorszg Fot Tumbsz Hdi Nemzeti Sport Vmos Petra

Fotó: Nemzeti Sport / Tumbász Hédi

Állandó szakértőnktől, Csapó Erikától azt kérdeztük, hogy milyen tanulságot lehet levonni a tornából. – Ki kell nevelnünk minél több nemzetközi szintű játékost már fiatal korban is – mondta el a Naplónak az egykori cívisvárosi kiválóság. – Az egyértelműen látszik, hogy lassan a pár évvel ezelőtti fiatalok lesznek a csapatban az öregek, a feltörekvő generációból azonban most még kevés olyan kézilabdázót tudnék mondani, aki megfelelne válogatott szinten is – folytatta.

A 129-szeres válogatott átlövő azt is elmondta, hogy szerinte nagyobb versenyhelyzetet kell teremteni egy-egy poszton a válogatók során, hogy mindenki átérezze annak a súlyát, hogy magára húzhatja a címeres mezt. Bordás Réka és Vámos Petra játékával elégedett volt.

Palánki István

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/sport/_tokyo2020/oromjatek-keseru-bucsuval-nincs-okuk-szegyenkezni-a-kezis-lanyoknak-5524874/

https://haon.hu/sport/_tokyo2020/remek-teljesitmenyt-nyujtottak-a-debreceni-kezilabdazok-az-olimpian-5522837/

A borítóképen: Vámos Petra, a DVSC Schaeffler válogatott irányítója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!