Sport

2015.07.27. 13:56

Uralták a meccset, de...

Debrecen - A DVSC nem tudta bevinni a győztes találatot, ezúttal nem volt ellenszer a betömörülő védelem ellen.

Debrecen - A DVSC nem tudta bevinni a győztes találatot, ezúttal nem volt ellenszer a betömörülő védelem ellen.

A Puskás Akadémia együttesét fogadta a DVSC-TEVA vasárnap este az OTP Bank Liga második fordulójában, a házigazdák egy győztes, míg a felcsútiak egy vesztes szezonkezdés után csaptak össze a Nagyerdei Stadionban.

A Loki az első félidő 30. percében tudta gólra váltani az addigi fölényét, Szakály a saját térfeléről indulva – Mihelicet is bevonva a játékba – hozta helyzetbe Geoffrey Castilliont, aki megszerezte a vezetést. A PAFC a szünet után egyenlített és ezt követően meg is őrizte a döntetlent, zárt védekezésének köszönhetően. A debreceni szűrő középpályás, Zsidai László egy félidőt játszott a hétközi Európa Liga-találkozón a lett Skonto FC ellen, vasárnap este pedig kilencven percet tartózkodott a gyepen a bajnokin.

Nem tudták feltörni

– Jól kezdtük a meccset és a félidő közepén megszereztük a vezetést. Végig a kezünkben volt a találkozó, azonban kaptunk egy gólt az egyik kontra végén. Ezt követően a Puskás Akadémia még jobban visszaállt, csak ellentámadásokkal próbált meg operálni, abból pedig veszélyes volt, ezért nagyon figyelnünk kellett. Sajnos a betömörülő védelemmel már nem igazán tudtunk mit kezdeni. A magas embereik a beadásainkat kifejelték, de egyéb módon sem tudtuk feltörni a hátsó alakzatukat – értékelt a futballista.

Kérdés: vajon nem megfelelően koncentráltak a lokisták, és azért maradt el a győzelem?

– Nem gondolom, hogy a koncentráció hiánya miatt nem tudtunk másodszor is gólt szerezni, volt náluk kapusbravúr és sokszor csúsztak-másztak a védőik, tehát a végére mindig odaért valaki. Véleményem szerint nem rossz gárda a PAFC, fog még más csapatok orra alá is borsot törni, senki sem mehet ellenük biztosra ebben a bajnoki idényben – jelentette ki Zsidai, aki szerint a hétközi Európa Liga-meccs is benne volt még néhány labdarúgó lábában.

– Akik csütörtökön végig játszották a mérkőzést, azoknál biztosan tapasztalható volt ma a fáradtság. Személy szerint én is elfáradtam, nem is tudom, mikor játszottam utoljára végig egy meccset, hiszen sérüléssel bajlódtam korábban, ám a kimerültség ellenére nagyon örültem, hogy végig a pályán tudtam lenni – árulta el lapunknak Zsidai László.

A hajdúsági alakulatra ezen a héten is két erőpróba vár, és egyik sem ígérkezik könnyűnek: csütörtökön 20 órától Európa Liga-selejtezőn a norvég Rosenborg BK vizitál a Nagyerdei Stadionban, vasárnap pedig Kispestre, a Honvédhoz látogatnak a piros-fehérek.

HBN-TN


Debrecen - A Loki nem bírt a foggal-körömmel védekező Puskás Akadémiával.


Debrecen – A DVSC-TEVA vs. Puskás Akadémia (1-1) NB I-es mérkőzés után a két edző, Kondás Elemér és Robert Jarni értékelte a látottakat.


Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójában a DVSC-TEVA a Puskás Akadémia csapatát fogadta vasárnap 18:00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!