Csak egy pontra futotta

Castillion gólja nem ért győzelmet
Castillion gólja nem ért győzelmet - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Loki nem bírt a foggal-körömmel védekező Puskás Akadémiával.

Kiszakadt a DVSC-TEVA gólzsákja csütörtök este az Európa Liga-találkozón, a hajdúságiak kilencet vágtak a lett Skonto FC-nek, azaz megalapozták a szurkolók optimizmusát a Puskás Akadémia elleni bajnoki mérkőzésre.

A találkozó előtt Nagy Zoltánt köszöntötték a 100. NB I-es meccse alkalmából, valamint ugyancsak a gyepen járt a gratuláció a nemrég három világbajnoki címet szerző uszonyos úszó Senánszky Petrának és edzőjének, Kókai Dávidnak.

Szép akcióból gól

Sok bosszantó pontatlanságot láthattunk mindkét oldalon az első negyedórában, valódi ziccerig ezért nem is jutottak el a felek. A labdarúgók mellett azonban Bognár Tamás játékvezető sem állt a helyzet magaslatán, rossz ítéleteivel többnyire a Debrecent sújtotta. A 30. percben Geoffrey Castillion viszont a PAFC-ot büntette meg, miután szép akció végén Szakály passzát laposan a jobb sarokba továbbította – megvolt félóra elteltével az áhított hazai vezetés. Sajnos az első félidő folytatásában sem volt sokkal jobb a ritmusa az összecsapásnak, ezért elmaradt a lüktető játék – ellentétben a csütörtöki kupameccsel. A lényeg azonban az volt, hogy előnnyel vonulhattak pihenőre a házigazdák. A második játékrész egy szép Szakály-kapáslövéssel kezdődött, ám a gólba tartó labda levágódott egy védőről. Az 59. percben jött a hidegzuhany, Pekár kicselezte védőjét és a jobb sarokba zúdította a labdát. Kár volt ezért a figyelmetlenségért, innentől kezdve még inkább kontrára játszhattak a felcsútiak.

Ment előre a Lokomotív az újbóli vezetés megszerzése érdekében, három csatárral támadott, de a Puskás Akadémia rendkívül zártan védekezett, nehéz volt helyzetbe kerülniük Baloghéknak. Ölte a játékot a vendégcsapat és a játékvezető olykor megfelelő partner volt ehhez. Vészesen fogytak a percek és csak nem akart megszületni a győztes cívisvárosi találat. A végére meg kellett elégedniük a hazaiaknak az egy ponttal, ami némileg meglepetésnek számít.

HBN-TN​


HAON-ÉLŐ – DVSC-TEVA vs. Puskás Akadémia 1-1 (1-0)
Debrecen – A labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójában a DVSC-TEVA a Puskás Akadémia csapatát fogadta vasárnap 18:00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


DVSC-TEVA vs. Puskás Akadémia – Edzői nyilatkozatok
Debrecen – A DVSC-TEVA vs. Puskás Akadémia (1-1) NB I-es mérkőzés után a két edző, Kondás Elemér és Robert Jarni értékelte a látottakat.