Közbeszerzés

2024.05.03. 13:31

Repülőgépes szúnyoggyérítés elvégzésére keres vállalkozót Debrecen

Közel 42 millió forint keretösszeg áll rendelkezésre a munkára. A szúnyoggyérítés 10 ezer hektáron történhet meg.

Haon.hu

Légi járművel végezhetik a szúnyoggyérítést Debrecen területén

Forrás: Napló-archív

Vészhelyzeti légi-kémiai szúnyoggyérítés elvégzésére indított közbeszerzési eljárást Debrecen önkormányzata, a város közigazgatási területét érintően, 2024. évre vonatkozóan. Mint a május 3-ai Közbeszerzési Értesítőben áll, idén összesen legfeljebb 10 ezer hektáron, nettó 41 millió 670 ezer forint keretösszegben, + 50 százalékos opcióval végezhető majd a szúnyoggyérítés. Az önkormányzat azt vállalja, hogy a keretösszeg legalább 75 százalékára vonatkozóan eseti megrendelést ad ki – írják a közbeszerzés ajánlati felhívásában.

Szúnyoggyérítés előtt szakember vizsgálódik majd Debrecen haon
Szúnyoggyérítés előtt szakember vizsgálódik majd
Forrás:  Illusztráció: MW-archív 

Repülőgépről végzik a szúnyoggyérítést

A majdani nyertes a munkált légi-kémiai módszerrel végezheti, amennyiben, légi járművel, mely érvényes Légi Alkalmassági Bizonyítvánnyal rendelkezik. 
A vállalkozó köteles a szúnyoggyérítést a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ által engedélyezett szerekkel és technológiával elvégezni. A gyérítési javaslattételhez és a hatékonyság vizsgálatához biológust/entomológust az önkormányzat alkalmaz. 

A légi kémiai védekezés során nagyon kicsi, 30-60 mikrométer átmérőjű permetcseppek kijuttatására alkalmas, ún. ULV eljárással juttatják a szer a légkörbe, ULV-szórófejjel felszerelt repülőgép segítségével. A minimum megrendelés egy-egy alkalommal 500 hektár. A város közigazgatási területén történő teljes megrendelés esetén egy alkalommal 5 ezer hektárt kell lerepülni (de ez lehet kevesebb is).

Az ajánlatokat május 21-ig várják.

Debrecenben tavaly szúnyoglárva-irtó készítményeket is osztottak:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában