Labdarúgás

2024.02.27. 14:21

Szécsi Márk: Egy kupameccsen bármi megtörténhet, de...

Szrdjan Blagojevics szerint a DVSC bátor játékkal a Ferencváros ellen is továbbjuthat a Magyar Kupában.

Tóth Huba Elemér

Szécsi Márk

Fotó: Molnár Péter

Ahogyan azt a Haonon már olvashatták, a DVSC labdarúgócsapata szerdán 19 órától a MOL Magyar Kupa legjobb 16 csapata között a Ferencvárost fogadja a Nagyerdei Stadionban. A különleges rangadóra mindkét együttes győzelemmel hangolódott, a Loki a Puskás Akadémiát 1–0-ra, míg az FTC az Újpestet öt góllal verte.

A Vasutas legutóbbi találatát Szécsi Márk szerezte, aki idén tétmeccsen most volt először eredményes. A 77-es mezszámú labdarúgó arról beszélt, mindig a csapat győzelme a legfontosabb, de külön öröm számára, hogy ő szerezte a három pontot érő találatot. 

Azonban kiemelte, hogy a bajnoki után a többiekkel már a szerdai, Fradi elleni MK-derbire gondoltak.

Pontosabbnak kell lenniük

A felek legutóbb három hete találkoztak egymással, akkor Lokomotív hiába futballozott jól, a zöld-fehérek hagyták el győztesen a pályát, így az előző összecsapáshoz képest a helyzetkihasználáson szeretnének javítani. – Szerintem az egy nagyon jó mérkőzés volt, de a focit gólra játsszák, és akkor ők pontosabbnak bizonyultak. Biztos vagyok benne, hogy a Fradi most is hasonlóan fog támadni. 

Egy kupameccsen bármi megtörténhet, de ahhoz, hogy a végén örüljünk, támadásban és védekezésben a maximumot kell nyújtanunk. Ugyanis nem feltétlenül számítok sok gólos meccsre, a Ferencváros ellen egy-egy hiba könnyen megbosszulhatja magát. Fontos, hogy közel kerüljünk a kapujukhoz, és élni tudjunk az előttünk adódó lehetőségekkel. Nehéz lesz, de nagyon reméljük, hogy nyerni tudunk.

– emelte ki Szécsi Márk.

szrdjan-blagojevics-debrecen-fradi-magyar-kupa
Szrdjan Blagojevics
Fotó: Molnár Péter

Bátor játékkal előre!

A DVSC vezetőedzője, Szrdjan Blagojevics is felelevenítette a február eleji, Fradi elleni bajnoki mérkőzést. – Ahogyan akkor elmondtam, büszke vagyok a csapatra, ahogyan teljesített. Sajnos ez akkor nem párosult ponttal. Akkor nem tudtuk kellőképpen kihasználni a helyzeteinket, de ez már a legutóbbi meccs históriája, igyekszünk tanulni hibáinkból és csak előre nézünk – hangoztatta a Loki mestere.

Szrdjan Blagojevics azt is kiemelte, hogy a fővárosiakat nagyon tisztelik, de ideje, hogy legyőzzék a zöld-fehéreket.

 – A Ferencváros egy szinttel magasabban áll, jelenleg a legerősebb magyar csapat, éppen ezért ők esélyesebbek. 

Nyilván nehéz feladat előtt állunk, de az elmúlt három-négy meccsen megmutattuk, hogy képesek vagyunk felvenni velük a versenyt. Amíg bízunk magunkban, él a remény. Koncentrálnunk kell, ha pedig hibáznak, rögtön ki kell azt használni.

– Sok játékosuk is kimondottan jó formában van, ilyen például Varga Barnabás is, de ugyanúgy készülünk Muhamed Besicre, Kenan Kodrora és még a többieket is sorolhatnám. Sokat elemeztük a Fradi játékát, néztem az előző, újpesti meccsüket is, ahol az első húsz percben ugyan a csapatban nem volt átütőerő, de aztán teljesen megváltozott a játék képe, és megszórták ellenfelüket. 

Folyamatosan hangsúlyozom, hogy bátornak kell lennünk. Maximálisan motiváltak vagyunk, természetesen a legjobbunkat szeretnénk nyújtani, és továbbjutni a kupában

– mondta Szrdjan Blagojevics.

A vezetőedző azzal zárta, biztos benne, hogy a szerdán 19 órától a Ferencváros ellen ezúttal is sok néző kilátogat majd a Nagyerdei Stadionba. Azonban abban is bízik, hogy a szombaton 12.30-kor kezdődő, Mezőkövesd elleni bajnokin is sokan helyet foglalnak majd a debreceni lelátón.

Az FTC elleni Magyar Kupa-mérkőzésen Karakó Ferenc fújja majd a sípot, segítői Szert Balázs és Vígh-Tarsonyi Gergő lesznek. Fontos tudnivaló: a mérkőzésre a korábban vásárolt bérletek is érvényesek. Aki nem tudja követni a helyszínen az eseményeket, az összecsapást az M4 Sport közvetíti.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában