DVSC

2024.02.26. 14:09

Ki nem találná, ki az a játékos, akivel legeredményesebb idén a DVSC!

Utánanéztünk, kik azok a futballisták, akik a legtöbb pontot hozzák ebben a szezonban a DVSC konyhájára.

Molnár Szilárd

A DVSC futballistái

Forrás: Nemzeti Sport

Érdekes statisztikákra lehet bukkanni a Transfermarkt oldalt böngészve. Ezek némelyikére talán lehet azt mondani, hogy játék a számokkal, de például az oldalon arról is lehet találni adatot, hogy egy klub az adott játékosával átlagban hány pontot szerez. A DVSC-re leszűrve kiderül, hogy a 0-tól 3-ig terjedő skála ellenére vegyes a kép.

Annak érdekében, hogy ne elrugaszkodott adatokat nyerjünk ki, érdemes inkább azokat a DVSC-futballistákat megnézni, akik legalább 10 tétmeccsen pályára léptek a szezonban az első csapatban, és minimum 450 játékperccel rendelkeznek, azaz átlagban legalább egy félidőt a pályán töltöttek.

dvsc-pont-atlag-loki-sport-hajdu-bihar-debrecen-labdarugas-debreceni-vsc-transfermarkt
A DVSC futballistái
Forrás:  Nemzeti Sport

Ők a garanciák a DVSC sikeres szereplésére

Ezt figyelembe véve lehet, némileg meglepő lesz, de átlagban a legtöbb pontot Vajda Botonddal a fedélzeten szerezték a piros-fehérek, 10 meccsen 2.10.-es átlaggal.

Második helyen – talán ez kevésbé megdöbbentő, Meldin Dreskovics áll – vele 19 összecsapáson 1.95 pontot szerzett a DVSC.

A dobogó alsó fokára Oleksandr Romancsuk fért oda (21 meccs, 1.81-ös átlag), őt követi szorosan Christian Manrique (20, 1.80) és némileg lemaradva Dusan Lagator (25, 1.72) – az ő szerepeltetésük kvázi garancia a jó eredmény elérésére.

A középmezőny tagja Stefan Loncsar (27, 1.67), Baranyai Nimród (14, 1.64), Kusnyir Erik (24, 1.63), Hamzat Ojediran (15, 1.60), Megyeri Balázs (23, 1.57), Brandon Domingues (21, 1.57) és Dzsudzsák Balázs (27, 1.56) – velük a csapatban átlagban a megszerezhető pontok több mint a felét begyűjti a DVSC. Az „alsóházba” a legutóbbi, Puskás Akadémia elleni győztes gólt szerző Szécsi Márk (22, 1.45) és Ferenczi János (20, 1.45) tartozik.

Bódi Ádámnak (18, 1.72) és Joao Oliveirának (15, 1.67) épp csak nincs meg a pályán töltött átlaga, így őket nem vehettük figyelembe, azok a játékosok pedig, akik elhagyták ebben a szezonban a DVSC-t, Dorian Babunszki kivételével nem töltöttek be meghatározó szerepet a pályán, így ők sem tudtak felférni a listára. A téli szerzemények pedig értelemszerűen még nem töltöttek annyi időt a csapatnál, hogy érdemben figyelembe lehetne venni a statisztikájukat.

A DVSC-álomtizenegy

A pontok, valamint a rendelkezésre álló játékosok alapján a Szrdjan Blagojevics vezetőedző által favorizált 4-2-3-1-es felállásban a jelenlegi „ideális” DVSC a

Megyeri Balázs – Baranyai Nimród, Meldin Dreskovics, Olekszandr Romancsuk, Christian Manrique – Dusan Lagator, Hamzat Ojediran – Brandon Domingues, Stefan Loncsar, Vajda Botond – Dzsudzsák Balázs

összetételű tizenegy lenne, de hangsúlyozzuk, ez csak játék a számokkal és a nevekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában