Pénzben és energiában is takarékos

2024.04.15. 17:29

Milliókat tudtak spórolni a debreceni családok a LED-csere-programmal - fotókkal

Nemcsak pénztárcabarát megoldás, hanem a környezettudatosságot is elősegítik az új-izzók.

Hajnal László

Hétfőn elkezdték osztani a LED-izzókat

Forrás: Kiss Annamarie

Elindult hétfőn a LED-izzók kiosztása a Kölcsey Központban. Az első napon hat körzetből várták azokat, akik előzetesen regisztráltak Debrecen energiamegtakarítást célzó lakossági programjához, a következő napokban pedig a többi körzet polgárai is ingyenesen megkaphatják a korszerű LED-es világítótesteket.

A körzetek önkormányzati képviselői maguk adták át a lakosoknak az új izzókat. Jelen volt Piros Zoltán, Orosz Ibolya Aurélia, Varga András, Csaholczi Attila, Fodor Levente és Kiss Sándor is.

Az átvételi pontok előtt már kígyóztak a sorok, a képviselők több mint kétezer ember érkezését várták.

Piros Zoltán a Haonnak elmondta, az izzócsere a faültetéseket, az elektromos autóbuszok cseréjét és a használt sütőolaj gyűjtést is magába foglaló Zöld Város Program egyik legfontosabb eleme:

A lakosságnak energiatakarékos, korszerű izzókat osztunk, amelyre le tudják cserélni a régi, elavult, szénszálas izzókat. Ez több szempontból kedvező. Egyrészt van egy anyagi vonzata: a tavalyi évben hatezer háztartás vett részt a cserében, és ezzel 250 millió forintot tudtunk a debreceni családok pénztárcájában tartani

– nyilatkozta a képviselő.

Mint mondta, a program a környezettudatos magatartás szempontjából is fontos, hiszen ez a hatezer háztartás 1140 tonna szén-dioxid kibocsátását akadályozta meg, amely így nem került a levegőbe. Piros Zoltán hozzátette, emiatt hirdették meg a programot 2024-ben is, melyre januárban és februárban lehetett jelentkezni online.

Szeretnénk tudatosítani a lakosságban, mennyire fontos a zöld gondolkodás és a fenntartható életmód

– hangsúlyozta a képviselő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában