Fejlesztés

2024.04.29. 11:42

Elindult a Határ út felújítása Debrecenben – fotókkal

Kezdetét vette egy újabb útfelújítás a vármegyeszékhelyen. Elindult a Határ út felújítása Debrecenben, a beruházás költsége bruttó 427 millió forint, nagyrészt állami támogatásból valósul meg.

Nagy Emese

Elindult a Határ út felújítása Debrecenben

Forrás: Czinege Melinda

Indul a Határ út felújítása – jelentette be Papp László polgármester a helyszínen tartott hétindító sajtótájékoztatón hétfő reggel. Rámutatott, az elmúlt években már megszokhatták a debreceniek, hogy folyamatosak az útfejlesztések a városban, és fokozatosan, lépésről lépésre haladnak a nagy forgalmú utak rendbetételével, ezek közé tartozik a Határ út is. Hozzátette, az Északnyugati Gazdasági Övezethez kapcsolódóan szükséges új szennyvíz-nyomóvezetékek építése, amely az ipari park felfutása után el tudja vezetni a kibocsájtott szennyvizet, a megfelelő kapacitásban.

Papp László sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elindul a Határ út felújítása Debrecenben
Kishegyesi út beruházás Haon fejlesztés
Papp László sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elindul a Határ út felújítása Debrecenben
Forrás:  Czinege Melinda

Elindult a Határ út felújítása Debrecenben

– Ennek első üteme már megvalósult a 2023-ban befejezett „Ipari parkok, nyugati városrész út és közműépítés” elnevezésű projektben, mely során a Pósa utca és a Határ út között megépült (új szennyvízátemelővel együtt) ennek a vezetékszakasznak az első része, amely 395 méter hosszú, bekanyarodva a Határ útra. A következő ütemben ennek a Határ úti vezetékszakasznak a folytatása fog megvalósulni 1096 méter hosszban, így a Pósa utcán megépült új átemelő a szennyvizet el tudja vezetni, átkövetve a Varjútövis utcánál lévő nyomóvezetékbe, így összeköttetés jön létre a Vértesi úti szennyvíztisztító teleppel, tovább javítva ezzel a lakossági igények kiszolgálását is – nyomatékosította Papp László.

Miután az alépítmények elkészülnek, ütemezetten megkezdjük a Határ út burkolatjavítását, nagyfelületű aszfaltozását. Az első ütemben az útpálya közel fél méterrel történő szélesítése is megtörténik a Határ út és a Richter Gedeon utca között

 – fogalmazott a polgármester. Aláhúzta, előreláthatólag október végéig az első szakasszal végezni fognak.

A város a debreceniekért dolgozik!

Széles Diána alpolgármester kiemelte, nagyon sokan közlekednek a Határ úton, ezért is örül annak, hogy a város ezen részén elindul a felújítás. Megosztotta, a beruházás költsége bruttó 427 millió forint, nagyrészt állami támogatásból valósul meg.

Folyamatosan figyelünk arra, hogy a nagy forgalmú utak felújítása, karbantartása rendben legyen. Ez egy nagy volumenű fejlesztés, évek óta dolgozik a város azon, hogy ez a közel 430 millió forintos beruházás megvalósuljon a körzetemben

– hangsúlyozta. Majd úgy fogalmazott, arra kéri a helyi lakosokat, legyenek türelmesek, hiszen a cél közös: a város a debreceniekért dolgozik!

Széles Diána megosztotta, a beruházás mintegy 430 millió forintból valósul meg
Elindul a Határ út felújítása Debrecenben
Kishegyesi út beruházás Haon fejlesztés
Széles Diána megosztotta, a beruházás mintegy 430 millió forintból valósul meg
Forrás:  Czinege Melinda

Kerékpárúttal bővült a Kishegyesi út

Az eseményen elhangzott, tavaly év végén megújult és kerékpárúttal bővült Debrecen egyik fontos útszakasza, a Kishegyesi út, a beruházás bruttó 1 milliárd 904 millió forintba került. A „Debrecen Határ úti Ipari Park elérhetőségének javítása” projekt magába foglalta a Kishegyesi út felújítását több mint 2300 méter hosszúságban a Debrecen város táblától a Tegez utcáig.

 A közlekedésbiztonság növelése érdekében két jelzőlámpás csomópontot alakítottak ki a Kishegyesi út Pósa utcai, valamint Határ úti kereszteződésénél. Az út csapadékvíz-elvezetését zárt csapadékvíz-elvezető csatorna építésével oldották meg közel 2600 méter hosszan. Továbbá megvalósult a Kishegyesi és Határ úti szennyvízcsatorna, illetve azok műtárgyainak és elektromos vezérlésének építése is.

Mindemellett elhangzott, a projekt fontos eleme a „Nyugati városrész forgalomszervezése és kerékpárút kialakítása” elnevezésű beruházásnak, melynek keretében közel 770 méter hosszú, 2,75 méter széles gyalog- és kerékpárút épült a Tegez utcától az NI Kishegyesi út felőli bejáratáig, illetve a Határ úton 263 méter hosszú, 2,75 széles gyalog- és kerékpárút épült az NI Határ úti gazdasági bejáratáig. A sajtótájékoztatón kiemelték, 

a Kishegyesi út Derék utca és a Tegez utca közötti szakaszának fejlesztését a 2021-2027-es európai uniós fejlesztési ciklusban, szintén pályázati forrás felhasználásával kívánja majd megvalósítani a város.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában