A nap legfontosabb anyagai

2024.04.16. 22:26

Hatalmas tűz pusztított Debrecenben, sokáig gomolygott a füst is

Hosszú órákon át küzdöttek a lángokkal a tűzoltók, kiderült a nyírlugosi gólya története is. Összefoglaló a keddi nap helyi híreiből.

Haon.hu

Még kedden is gomolygott a füst

Forrás: Napló-archív

  • Hétfőn ütött ki tűz Debrecenben, a Vértesi utcai Regionális Hulladékkezelő Telepen. A tűzoltók nagy erőkkel küzdöttek a lángokkal, még kedd délután is gomolygó füst fogadott minket a szeméttelepen.
  • Amolyan szárnyas-szappanopera kezd kibontakozni a nyírlugosi gólya körül, amelyről futótűzként terjedt a hír, hogy meg akarták enni a helybéliek, de végül madármentők szabadítottak ki.
  • A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából, a Fahidi Éva Párbeszédprogram keretében a Deutsches Kulturforum, a Debreceni Zsidó Hitközség, valamint Debrecen és Stadtallendorf városai közös emlékünnepséget tartottak április 16-án, a Pásti Utcai Orthodox Zsinagógában. 
  • Körülbelül 16 kilométernyi vezetékpár épül, továbbá korszerűsödik a Keleti-főcsatorna Felszíni Ivóvíztisztító műve az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) és a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. (TRV Zrt.) közös, mintegy 17 milliárd forintos beruházása során. A kivitelezés az utolsó fázisába érkezett, április 16-án sajtónyilvános üzembejárást tartottak a balmazújvárosi üzemben. 
  • Idén még színesebb lesz a programsor a hortobágyi tavaszi Kihajtási Ünnepen; Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának bekapcsolódásával 17 település hozza el ízeit az április 27-ei rendezvényre.

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában