infopontot is létrehoztak

2020.02.27. 15:12

A német piaci helyzetről informálódhattak a vállalkozók

Német szakemberek részvételével szerveztek üzleti fórumot magyar vállalkozóknak.

Fotó: Kiss Annamarie

Első kézből értesülhetett a magyar vállalkozások esélyeiről, aki részt vett a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) által szervezett Magyar-Német Üzleti Fórumon csütörtök délelőtt. Németország már jó ideje hazánk első számú külkereskedelmi és befektetési partnere. Az ottani piac hatalmas, de mégsem könnyű megvetni rajta a lábát a vállalkozásoknak. A mostani fórumon német illetve magyar ipari szereplők segítségével kaphattak képet az érdeklődők többek között a kinti cégalapításról és egyéb jogi tudnivalókról, de a még szorosabb együttműködés érdekében infopontot is létrehoztak a felek.

Fotó: Kiss Annamarie

Zárni az ollón

Köszöntőjében Miklóssy Ferenc a HBKIK elnöke kiemelte, partneri viszonyt szeretnének kialakítania a magyar és a német kis- és középvállakozások (KKV) között.

– Büszkén mondhatjuk, hogy nagy hagyománya van a két ország kereskedelmi együttműködésének, de egy nagy hiányt azért érzünk, ugyanis a magyar vállalkozások termelékenysége, hatékonysága és piacismerete elmarad a hasonló német partnerek mögött, ezen az ollón szeretnénk csökkenteni – ismerte el az elnök, akinek mondandójához csatlakozott Gabriel A. Brennauer, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) ügyvezető elnökségi tagja is. A német szakember pár mondatban magyarul köszöntötte a résztvevőket, majd hazája nyelvén folytatta beszédét.

– Az ilyen rendezvények remek lehetőséget kínálnak a két ország üzleti kapcsolatainak még szorosabbá fűzésére. Örömömre szolgál, hogy az előadások után kollégáimmal együtt egyéni beszélgetések alkalmával tudunk tapasztalataink, tudásunk segítségével tanácsot adni a magyar partnereknek – fogalmazott a kamarai tag.

Fotó: Kiss Annamarie

Remek lehetőség

Több jelentős német gazdasági szereplő is jelen van Debrecenben, akik fontos munkáltatóknak számítanak a cívisvárosban. Barcsa Lajos alpolgármester reményét fejezte ki, hogy a helyi vállalkozások megtapasztalják azokat az üzleti lehetőségeket, amelyeket a német piac jelenthet számukra.

– Nekünk az az érdekünk, hogy minél több hajdúsági vállalkozás profitáljon a kiemelkedően jó német-magyar kapcsolatból, erre remek lehetőséget nyújtanak az üzleti fórumok – mondta el az alpolgármester.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában