Településfejlesztés

2024.03.20. 10:43

Korszerűsítenék az óvodát Bagamérban

Félbehagyott ebruházást fejezne be az önkormányzat.

Haon.hu

Új csoportszobát is kialakítanak

Forrás: Illusztráció: MW-archív

Óvodája épületét szeretné felújítani a bagaméri önkormányzat. A március 8-ai Közbeszerzési Értesítőben megjelentek szerint korábban megkezdett, be nem fejezett beruházás folytatásaként új közbeszerzési eljárást indított az önkormányzat.

A meglévő óvoda épületének felújítása során eddig különböző elektromos kábelek, vezetékek, szerelvények, áramköri elosztók, mindennemű fényforrások és lámpatestek, kapcsolók, dugaljak fogyasztásmérők elbontása történt meg, és elhelyezték az új, külső oldali kapcsolószekrényeket. Építészetileg a külső, bejárati betonlépcső, belső padlóburkolatok és beton aljzatok bontását, kavicsfeltöltések kitermelését végezték, a belső nyílászárókat, válaszfalak elbontották, gerendázat részben elkészült.

Az önkormányzat az óvoda épületének belső kapcsolatrendszerét kívánja átalakítani, bővíteni a vele egy épülettömeget alkotó orvosi rendelő megszüntetésével, illetve az átalakítás során a helyiségek belső aljzatát felbontani és járósíkját lesüllyeszteni a nagyobb belmagasság elérése és a teljes akadálymentes kialakítás érdekében. Továbbá tervezett a burkolatok cseréje, a belső festés megújítása, a fűtési rendszer átalakítása.

Új csoportszoba is készül

A meglévő kis méretű, kis belmagasságú csoportszoba megszűnik helyette teakonyha, foglalkoztató és tálalókonyha lesz, a gyermekmosdók helyére dolgozói helyiségek kerülnek, míg az orvosi rendelő helyiségei helyett új, nagyméretű, nagyobb belmagasságú csoportszoba készül új nyílások és új válaszfal kialakításával, valamint a keleti oldalon egy egykarú akadálymentes rámpa építése tervezett. 

A szélfogó után kialakított öltözőből nyílna egy akadálymentes wc. A korábbi iroda, öltöző és mosdók helyére (az épület keleti oldalán a korábbi csoportszoba mellett) kerülnek a dolgozói- és gyermeköltöző, dolgozói- és gyermekmosdók és egy takarítószertár.  

Az átalakítás során az orvosi funkciót betöltő rész megszűnik és helyén egy 51 négyzetméter alapterületű csoportszoba lesz 3 méteres belmagassággal, és hozzá kapcsolódik egy nyitott terasz pergola árnyékolással a hátsókert irányából, amely két teraszajtón keresztül szabadon megközelíthetővé válik. A kazán egy részét leválasztják, a helyére kerti wc és játéktároló kerül, amely a kert felől nyílna. 

A fejlesztés során elektromos és gépészeti átalakítás, új gipszkarton válaszfalak építése, burkolás, víz- és hőszigetelés, festés is megvalósul. Korszerűsítik a fűtést-hűtést, szellőzést, gáz- és energetikai rendszert. A munkára 6 hónap áll majd rendelkezésre. Az ajánlatokat március 25-ig várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában