Zene

2018.05.10. 17:55

Lesz majd andalító jazz, de pörgős elektromos zene is

Debrecen - Jól indult a május a cívisvárosban, és ez csak fokozódik!

Debrecen - Jól indult a május a cívisvárosban, és ez csak fokozódik!

2018. május 11., péntek

21.00 Heritage B koncert – Incognito Club

A formáció 2017-ben alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jelenlegi és korábbi jazz tanszakos hallgatóiból.

Számos sikeres formációban játszottak/játszanak jelenleg is, azonban ez a felállás egy egészen új kezdeményezés a részükről. Zenei világukat a jazzből ismert improvizatív felfogás és a mai zenék groove-os alapjainak ötvözete jellemzi. Ebben a kötetlen játékmódban érvényesül a virtuóz hangszeres előadás, valamint az interakció és a spontaneitás.

A zenekar tagjai:

Borbényi Dániel – gitár,

Hegyi Zoltán – nagybőgő,

Kárpáti Benedek – dobok

2018. május 12., szombat

21.00 Bárdos Deák Ági és Farkas Zoltán koncert – Incognito Club

Most mi van?

Bárdos Deák Ági és Farkas Zoltán, a hajdani Kontroll Csoport két tagja 2016 óta mozgékony duó formációban őrzi az underground zenei hagyományt.

Repertoárjuk egyre bővülő válogatás a Kontroll Csoport dalaiból, alkalmanként a Balaton és egyéb korabeli underground zenekarok számaival.

2018. május 12., szombat

20.30 Margaret Island Hóvirág turné koncert – Nagy­erdei Víztorony

Ismét a cívisvárosban az egyre népszerűbb Margaret Island.

A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította Margaret Island az egyik legsikeresebb pályakezdő zenekar a hazai könnyűzenei palettán. Mindössze három éves fennállásukat követően születésnapjukat Budapest legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínén, a Budapest Parkban ünnepelték meg, több mint négyezer rajongóval együtt.

A fiatal csapat népszerűsége töretlenül ível felfelé: ’Eső’ című daluk 2016-os berobbanását követően mára a legnagyobb hazai fesztiváloknak, vidéki kluboknak és rádiós toplistáknak is állandó színfoltjává váltak.

Az elmúlt évek igen mozgalmasak voltak a zenekar életében: ’Egyszer volt’ című aranylemezüket követően kiadták második albumukat ’Bakancslista’ címmel, többször zenéltek külföldön, JumoDaddy-vel és Felcser Mátéval közreműködésben ők írták az EFOTT himnuszt, ’Veled minden’ című daluk heteken át vezette a Petőfi rádió toplistáját.

A számos díjjal kitüntetett csapat a siker ellenére máig az őszinte örömzenélésben hisz.

A program

18:30 Kapunyitás

19:30 Platon Karataev

20:30 Margaret Island

2018. május 12., szombat

22.00 WORLD IS MINE – Liberty w/ DIMATlK (AUS) a HALL-ban

A fiatal ausztrál srác előtt nincsenek korlátok – átlépve az elektronikus zene legismertebb kontinensét az európai turnéjának részeként először érkezik Magyarországra.

A PSY/MINIMAL/MELBOURNE zene legnagyobb üdvöskéjeként számon tartott Dimatik mozgalmas éveket tudhat maga mögött. Miután a világ legnagyobb sztárjai mellett a magyarországi klubélet is megállás nélkül pörgette a ’Giratina’ c. trackjét, többek között Timmy Trumpet producertársa lett. Első közös zenéjüket, a ‚Punjabi’-t pedig világszerte több, mint 30 millióan töltötték le a YouTube-ról.

További fellépők:

  • Bárány Attila
  • Jauri
  • Adam Ajkay
  • Willcox
  • HELLDANCE
  • DEW TAILOR
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!