Újfehértó hírei

2018.04.30. 08:50

Újfehértó: a városnapi ünnepségen számba vették a település sikereit

Újfehértó - 2014 óta a településre 11 milliárd forintnyi beruházás érkezett.

Újfehértó - 2014 óta a településre 11 milliárd forintnyi beruházás érkezett.

– Az egyéni érdek fontos, de mindig csak másodlagos, hiszen egy újfehértói ács, egy kutató vagy egy cégvezető sikeres munkája mindig a várost építi és erősíti – emelte ki Nagy Sándor polgármester, aki szerint ők már évek óta a családokat és a gyermekeket helyezik előtérbe.

Egy újfehértói ács, egy kutató vagy egy cégvezető sikeres munkája mindig a várost építi és erősíti." Nagy Sándor

– Rendhagyó módon ezúton is szeretnék gratulálni Újfehértó szülöttjének, dr. Nagy István államtitkárnak ahhoz, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a napokban agrár- és vidékfejlesztési miniszernek kérte őt fel – zárta ünnepi beszédét Nagy Sándor.

Folyamatos a fejlődés

– Országgyűlési képviselőként már régóta lehetőségem nyílt figyelni Újfehértó fejlődését, így láttam, ahogy megújultak a közoktatási intézmények, javult az alapinfrastruktúra, erősödtek a civil közösségek, nem beszélve arról, hogy állami segítséggel önkormányzati tulajdonba került a sportcsarnok és az uszoda – sorolta Újfehértó sikereit dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, aki összegzésképp elmondta azt is: 2014 óta a településre 11 milliárd forintnyi beruházás érkezett.

– A fejlődés nem áll meg, csak, hogy egy példát említsek, hamarosan a piactér is megújul – tette hozzá dr. Simon Miklós.

A helyi művelődési házban megrendezett városnapi ünnepségen (az újfehértói képviselő-testület döntése nyomán) az arra érdemes személyeknek és civil szervezeteknek különböző kitüntetéseket adtak át. A díjazottak névsorát keretes anyagunkban olvashatják.

TG


Kitüntettek névsora

Díszpolgári cím: Kocsis Antal görögkatolikus parókus; Újfehértó Városért Díj: Újfehértói Fúvósok Kulturális Egyesület; Zajti Ferenc Közművelődési Díj: Tükörcserepek Színjátszó Egyesület; Mezőssy Béla Ipari, Mezőgazdasági és Kereskedelmi Díj: Lakatos János; László Imre Közszolgálati Díj: Dél-Nyírségi Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás Újfehértói Szociális Szolgáltató Központ; Hermann Gusztáv Közegészségügyi díj: dr. Both Attila; Porzsolt István Pedagógiai Díj: Lengyel Laura Óvoda nevelőtestülete és Kukkné Fekete Zsuzsanna; Szegedi Károly Testnevelési és Sport Díj: Györki Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!