szon-sportoldal

2008.10.08. 10:01

Ausztriai tapasztalatokkal gazdagodtak

<p>A ritzingi teke Világkupán járt a következő évi rendező, Nyíregyháza küldöttsége, amely egy varázslatos létesítménnyel és hibátlan rendezéssel szembesülhetett a magyar sikereket is hozó viadalon. <dia width="900" height="700" alt="Ausztriai tapasztalatokkal gazdagodtak 2008.10.08."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Ausztriai_tapasztalatokkal_gazdagodtak_2008/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Ausztriai tapasztalatokkal gazdagodtak 2008.10.08." /></a></dia></p>

Oly közel, és mégis távol. Ritzing, az osztrák falucska mindössze húsz kilométerre található a magyar határtól, ám infrastruktúrájával évtizedekkel megelőzi országunkat. A 850 lelket számláló település rendezte az elmúlt héten a teke klubcsapatok Világkupáját, méghozzá olyan létesítményben, amely lenyűgözte a résztvevőket, illetve a helyszínen tartózkodó nyíregyházi delegáció tagjait.

Jövőre ugyanis a szabolcsi megyeszékhely, a bujtosi csarnokban ideiglenesen felállítandó nyolcsávos tekepálya ad otthont az eseménynek, így a mostani viadalon már megmutatta magát a nyírségi küldöttség. Irigylésreméltó, hogy az osztrákok alig három éves, minden igényt kielégítő létesítményben rendezhették a viadalt – a tekecsarnok egy több futball-, kézi- és kosárlabda-pályából álló sportkomplexum része.

– Pozitív volt a fogadtatásunk, hiszen nem nagyon szokás, hogy a Világkupákon megmutatja magát a következő évi rendező – mondta Finta Zoltán, a nyíregyházi Világkupa szervezőbizottságának elnöke. – Ritzingben tizenöt ország férfi és női bajnokcsapata utazott el, bízunk benne, hogy hozzánk is legalább ennyien érkeznek majd. A szervezés hibátlan és gördülékeny volt, sok mindent szeretnénk mi is alkalmazni az ott tapasztaltakból. Magyar sikereknek is tapsolhattunk, a Szeged férficsapata ugyanis a második, a BKV Előre női versenyzői pedig a hatodik helyen végeztek.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!