szon-sportoldal

2008.06.02. 11:10

Lankadt a fegyelem és a figyelem

<p>A Fradi-szurkolók a 2–1-es győzelem ellenére sem szedték le a baktalórántházi vendégszektor kerítéséről a hatalmas „Szégyen” feliratot, a baktai hívek pedig a vereség ellenére is megünnepelték az NB II-es bajnokságot tizenegyedik helyen záró hazai csapatot.</p>

Pár perc hiányzott ahhoz, hogy az üdvrivalgás a megszerzett pontnak is szóljon, hiszen Paul Shaw vasárnap a 89. percben fejelte a Ferencváros győztes találatát a 12. perctől emberhátrányban futballozó Baktalórántházának.

Így aztán Kovács János legénysége csak azzal vigasztalhatta magát, amivel négy hete a Tuzsér: hogy igen közel járt a bravúrhoz. A Fradi végül mind a négy meccsét megnyerte a bajnokságban a szabolcsi csapatok ellen – tavaly ugyanez az adat hat meccsből mindössze egyetlen zöld-fehér siker volt...

– Este megismételték a meccset a Sport2 adón, az utolsó húsz percet sikerült elcsípnem – mondta Kovács János, a baktaiak trénere, aki a jelek szerint a következő évadra is a gárda edzője marad. – Ugyanazt láttam, amit a helyszínen is érzékeltem, vagyis, hogy az emberhátrány miatti fáradtságnak is köszönhetően a végére lankadt a fegyelem és a figyelem. A gól előtt a bedobás jogosságát vitattuk, ahelyett, hogy követtük volna az akciót és a beadás után is helyezkedési hibákat követtünk el. Így is sajnálom a játékosokat, mert mindenki kihajtotta magát és igyekezett tudása legjavát adni. Tudomásul kell venni, a fradisták még ilyen összetételben is rendelkeztek minőségi cserével Lisztes pályára küldésével, mi viszont a végére annyira elfogytunk, hogy ifistákkal töltöttük fel a létszámot.

Ehhez csak annyit: Bodnár János kiállítása után a csatársorba jelölt Illés Lászlót kellett a hátvédsorba rendelnie a trénernek...

– A védelmünk eredendően soha nem látott összetételben szerepelt, hát még a korai kiállítást követően – így a témáról Kovács János. – A taktikánk része volt, hogy a mélységből próbáljuk indítani a szélsőket, ehhez hiányoztak az olyan gyors emberek, mint a sérült Pálvölgyi Balázs vagy Kozma Attila. Kár az elszalasztott lehetőségért, mert egy pontszerzéssel szebbé tehettük volna a befejezést.

Pályaavató
Lassan nem lesz kinek edzést tartania Kovács Jánosnak, de a baktaiak kedden még összegyűlnek egy játékra, csütörtökön pedig pályaavatón vesznek részt Nyírjákón. Mindeközben a vezetők megkezdik a tárgyalásokat az erősítésnek szánt futballistákkal.

- Bodnár Tibor -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!