szon-sportoldal

2008.06.11. 17:28

Ezer méterről ugranak célba Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A hét végén színes paplanernyőkkel lesz teli nyíregyháza légtere, hiszen péntektől vasárnapig rendezik a XIX. Kelet-Magyarország Kupa nemzetközi ejtőernyős célbaugró versenyt.</p>

- Az idén két rangos versenyek adunk otthont, az első a Kelet-Magyarország Kupa, a másik augusztusban a Nemzeti Bajnokság lesz-  tájékoztatta lapunkat Figeczky Attila, a rendező Nyírségi Ejtőernyős Klub elnöke. A Kelet-Magyraország Kupára jön a román válogatott keret tagjaiból álló csapat, illetve egy ukrán együttes. Mellettük majd tucatnyian leszünk a magyar klubokkal. Most is itt lesz a válogatott keret tagjait adó Kilián és természetesen a mi klubunk is indít csapatot.

Ami a házigazdákat illeti, a csapat kapitánya az a Dankó László, aki tagja z ifjúsági világbajnokságra készülő válogatottnak. Mellette két hölgy, Madácsi Tünde, és Kiss Anita, Böszörményi Roland, valamint Bárány László esélyes arra, hogy bekerüljön a négy fős csapatba. A megszokott módon egyéniben és csapatban is vetélkednek a bátor sportolók, mégpedig ezer méterről ugranak és igyekeznek minél pontosabban landolni a 10 centiméter átmérőjű nullponton, vagy annak közvetlen közelébe.

Az időjárási előrejelzés nem túl biztató, ám a szervezők reménykednek abban, hogy sikerül az eredmény kihirdetéséhez szükséges hat sorozatot, valamint az elődöntőt és a döntőt megugratni.
Figeczky Attila egyike azoknak, akik tandemugrásra jogosító papírral bírnak. Fige, ahogyan a repülőtéren és szerte az országban ismerik, több mint félezerszer ugrott ki a gépből hozzáhevederezett alkalmi ugróval. Sorolhatná az emlékezetes sztorikat, ám ami a legfontosabb: mindannyiszor baleste nélkül értek földet. Aki szeretné megemelni adrenalinszintjét és bátornak érzi magát, akár most a hét végén kipróbálhatja a páratlan élményt. Ami fontos: legalább t 14 évesnek, 140 centi magasnak kell lennie és súlya nem haladja meg a mázsát. A versenyt bárki megtekintheti a repülőtéren, a levegőben köröző és süllyedő paplanernyők látványa és a földet érés izgalma nem mindennapi élményeket adhat.

- Mán László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!