Helyi közélet

2024.05.29. 09:43

Szomorú és megdöbbentő, ami a Látóképi-tározón történt

Újabb áldozatot követelt a felelőtlenség a Debrecen melletti horgásztavon. A Látóképi-tározó újra a szabályok betartására hívja fel a pecások figyelmét.

Haon.hu

Megdöbbentő képet tett ki a Debrecenhez közeli Látóképi-tározó Facebook-oldala egy elpusztult pontyról kedden. Az állat halálát a poszt szerint egy veszélyes horgászfelszerelés okozta, amelynek használata egyébként tilos is a tavon. „Időről időre szembesülnünk kell olyan dolgokkal, amikről már nem egyszer kellett beszélnünk, a szabályzatunk is tiltja, de mégis megtörténik” – írták felvezetésképp, majd arra is rátértek, hogy az állat leadcore zsinór miatt halt meg. A leadcore zsinór használata évek óta tilos Látóképen, és ki is fejtették a bejegyzésben, hogy mi vele a gond.

A Látóképi-tározón talált pontytetem
A Látóképi-tározón talált pontytetem
Forrás: Facebook / Látóképi-tározó

A hal fárasztása közben is okozhat neki sérülést, szakadás esetén pedig (mivel nincs nyúlása) a hal életébe is kerülhet. Az akadók miatt (amiből van bőven!) pedig pláne veszélyes ez a módszer

– figyelmeztették a pecásokat.

Kíméleti részen találták meg a Látóképi-tározó munkatársai

A most elpusztult pontyot a kíméleti részen fotózták le, ellenőrzéskor találtak rá a tó munkatársai. A hal egy nádtorzsára tekeredett fel, már nem tudott megszabadulni a horogtól, ez pedig az életébe került.

„Nem állíthatunk minden horgász sarkába halőrt, de ismételten szeretnénk felhívni a figyelmet: A SZABÁLYOK MINDENKIRE VONATKOZNAK!” – hangsúlyozták a posztban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában