szon-sportoldal

2008.05.20. 08:29

Vargáék a Benficát szorongatták

<p>A Nyíregyházi KSE férfi kézilabdacsapata az elmúlt nyáron atomjaira hullott – a játékosok kirajzottak, köztük két ifjú titán kelet felé vette az irányt.<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/vargaek-a-benficat-szorongattak/cn/szon-news-km_01-20080520-082643">Varga László nyári távozása <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Nagyot fordult a világ, amíg korábban a nyugati országok, netán valamelyik mediterrán klub jelentette a csúcsok csúcsát, manapság Romániában is szép az élet. Legalábbis Fekete István és Varga László megtalálta számítását: a nyírségi egylettől távozó páros a Temesvár élvonalbeli gárdájában húzta le az idényt – nem kellett csalódniuk.

– A bentmaradás volt a cél, amit vastagon sikerült teljesíteni: mi már valamennyi meccsünket lejátszottuk, az elmaradt mérkőzések függvénye, hogy a hetedik vagy nyolcadik helyen zárunk a tizennégy csapatos bajnokságban – merült a részletekbe a huszonkét esztendős, pályafutását Fehérgyarmaton kezdő, irányító poszton villogó Varga László. – Emellett a nemzetközi színtérten is meneteltünk, a Challange Kupábansvájci, majd izlandi együttest búcsúztattunk, az elődöntőben a portugálBenfica állított meg minket.

Fekete István és én is rendszeresen lehetőséget kaptunk, gyakran kezdőként, mondhatom, elégedettek voltak velünk. Nem panaszkodhatunk, a vezetők valamennyi ígéretüket betartották velünk szemben, igazán profi körülmények között játszhattunk. Számomra különleges élményt jelentett, hogy a hazai mérkőzéseken, illetve idegenben is nem egyszer négyezer néző előtt léptünk pályára, ami természetesen nagyon feldobja az embert. Még két éves szerződés köt a Temesvárhoz, mivel jól érzem magam, szinte biztos, hogy ott folytatom.

Élessel

készülnek

A Varga, Fekete

páros nem akárkivel dolgozhat együtt a bánáti városban. A temesvári

gárdát két hónapja Éles József, az egykori veszprémi klasszis

irányítja a kispadról, akivel merészebb célokat szeretne megvalósítani:

a következő évadban ugyanis a dobogóra pályázik a klub.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!