szon-sportoldal

2008.05.07. 09:29

Megyei rangadók az NB III-ban

<p>Asztalitenisz csapatbajnokságok: az NB III-ban játszott megyei rangadók közül a mátészalkai döntetlennel, a kemecsei kisvárdai győzelemmel ért véget, az extraligás kemecsei gárda pedig valószínűleg utolsó hazai meccsét játszotta.</p>

Extraliga, férfi
Geodézia-Német Kemecse SE–Büki TK 2–6
Szűcs, Bari–Podpinka, Németh D. 1:3, Bari–Móricz 2:3, Tóth Zs.–Podpinka 0:3, Szűcs–Németh D. 3:1, Bari–Podpinka 0:3, Szűcs–Móricz 3:0, Tóth Zs.–Németh D. 1:3, Szűcs–Podpinka 2:3.
Nem úgy sikerült a minden bizonnyal utolsó hazai extraligás mérkőzés, ahogy a kemecseiek szerették volna, hiszen az idegenbeli 5–5 után a győzelem reményében lépett asztalhoz a bizonytalanságtól riadt együttes, aminek következtében már a párosoknál látszott Bari Csaba indiszponáltsága. Ráadásul Podpinka is remek napot fogott ki. A kemecseiek az utolsó forduló eredményétől függetlenül a hatodik helyen végeztek.

NB I., férfi
Diósgyőri ASE–Apagy SE 10–8
A sérült Hodászt nélkülözve is volt esélye az Apagynak a győzelemre, de a több, nyert állásból elvesztett mérkőzést Sallai szettvesztés nélküli eredményessége sem kompenzálta. Győztek: Sallai 4, Fodor G. 2, Fodor I., Oszlánszki L. 1-1.

NB III., férfi
Mátészalkai MTK–Nyírtét-ASE II 9–9
A hazai csapatból hiányoztak a Hegedűs-testvérek, ennek ellenére a szerencsével sem hadilábon állva mentettek pontot a nyírtétiek ellen. Gy.: Szabó S., Paszternák 4-4 és a Szabó S., Paszternák páros, illetve Misák, Ráti, Gyulai, Vaszlovics 2-2 és a Ráti, Gyulai páros.
Marso-Kemecse–Várda ASE 7–11
Az egységesebb, jobb játékerőt képviselő csapat nyert, nem adva igazat a kétkedőknek... Gy.: Márföldi 3, Gergely Gy. 2, Szombati és a Gergely Gy., Szombati páros 1-1, illetve Aradi, Spekker, Pokol P. 3-3, Újvári és az Aradi, Spekker páros 1-1.
TEVA-Debrecen SE II–Tallódi Csempe Oros-ASE III 4–14
A tartalékos hazai csapat ellen papírforma győzelmet arattak az apagyiak, így az utolsó fordulóban a DASE elleni mérkőzés dönt a bajnoki cím sorsáról. Gy.: Király, Poór 4-4, Benga 3, ifj. Oszlánszki L. 2 és a Király, Poór páros.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!