szon-sportoldal

2008.05.08. 14:00

Befolyásolhatják a bajnoki címet

<p>Megkockáztatható, soha ennyi szurkolója nem volt a Nyíregyháza Spartacusnak Újpesten és Debrecenben, mint mostanában.</p>

A Szpari pénteken este ugyanis a címvédő Loki és az egyik trónkövetelő lila-fehér gárda legnagyobb riválisát, az MTK-t fogadja a Városi Stadionban.
A tévés mérkőzés előtt ismert az állás: nevezett három gárda egyforma pontszámmal áll a tabella élén, így a Spartacus–MTK összecsapás eredménye akár döntően is befolyásolhata a bajnoki cím sorsát. A rivások célja ugyanis nem más a bajnoki hajrában, mint hozni a maguk mérkőzését, és szurkolni az ellenfél botlásának.

A Spartacusnak lenne mit megbosszulnia az MTK-n, hiszen három éve a kék-fehérek egy 5–0-ás nyíregyházi győzelemmel küldték végleg a másodosztályba az akkor Détári Lajos által irányított gárdát. Amúgy hazai pályán még nyeretlen az MTK ellen a Szpari, a 2005-ben lejátszott legubbi mérkőzéssel együtt hét nekifutásból három döntetlen és négy vereség a mérleg. Jelen pillanatban ugyan Garami József legénysége hajt a bajnoki címért, de a Spartacus is motivált, hiszen ország-világ előtt bnizonyíthatja, hogy méltó ellenfele a bajnokesélyesnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!