szon-sportoldal

2008.03.28. 10:58

Tovább menetelnek a juniorok

<p>Második mérkőzését is megnyerte az NYKK-Nyírsuli fiú junior kosárlabdacsapata az országos bajnokság nyolcas döntőjében. Hájer Ádámék így már csak egészen extrélm körbeverés esetén csúszhatnának ki a legjobb négy közül.</p>

A nyíregyháziak korán keltek pénteken, hiszen már 9 órától pályára léptek az ősi rivális Debreceni EKE ellen. A két szomszédvár csatája ebben a korosztályban is nagy presztízzsel bír.

Az első fordulóban győztes csapatok mérkőzése amolyan csoportdöntőnek is beillett az A jelű kvartettben, ennek megfelelően a nyírsulisok nagy elánnal kezdtek, és Hájer Ádám pontjaival alaposan megugrottak. A nagyszünetben már húsz pont feletti volt a differencia, amelyből ugyan a folytatásban leadtak egy kicsit Ferenczi Tamás tanítványai, de győzelmük egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben. A remekül telejsítő Mohácsi Máté kipontozódott, így a végjátékban elsősorban Bus Milán szórta a pontokat – bizonyítva, hogy a gárda több lábon áll. Ezzel az NYKK-Nyírsuli a csoport egyetlen veretlen csapata, biztos továbbjutása csak szinte valótlannak tűnő körbeverés esetén lenne elképzelhető. Az NYKK-Nyírsuli harmadik csoportmeccsét 17 órától az Elite Basket ellen játssza.

Kosárlabda, fiú országos junior bajnoki döntő

A csoport, 2. forduló

NYKK-Nyírsuli–Debreceni EKE 90–78 (21–16, 31–17, 16–19, 22–26)
NYKK-Nyírsuli: Bus M. 28/9, Csempesz B. 9/6, Hájer 23/6, Mohácsi 26, Horváth B. Csere: Goda L. 3, Tóth D. 1, Baranyi. Edző: Ferenczi Tamás.

 
– Bodnár Tibor –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!