szon-sportoldal

2008.03.26. 17:58

Szívinfarktust kapott a mátészalkai futballedző

<p>Szívinfarktust kapott szerda reggel otthonában Tóth Zoltán, a Mátészalka FC edzője.</p>

17:50: Vasárnap Kisvárdán játszik bajnokit a Mátészalka. Szokásos beharangozónkban a speciális körülmények között Papp Zsolt technikai vezetőt kértük meg esélytalogatásra: – Most már nem csak a bennmaradásért, hanem az edzőnk életéért is küzdenünk kell. Reméljük, mindenki átérzi ennek a sajátságos helyzetnek a jelentőségét, és kettőzött akarattal lép pályára.

15:55: A debreceni klinikán stabilizálták Tóth Zoltán állapotát, a szívébe póteret ültettek be. Napokon keresztül komoly megfigyelés alatt tartják az intenzív osztályon az életerős sportembert.

15:15: Évek óta a túlélésért harcol a szatmári együttes az NB III-ban. Tavaly a helyi tizenévesek szerepeltetése került előtérbe, ám az eredménykényszer miatt februárban több román fiatalt igazoltak.

– Mit gondolnak a kritizálók, jószántunkból választottuk ezt az utat? – kérdezett vissza Ember László. – Bért nem fizetünk nekik, minimális költségtérítésben részesülnek. A fiataljaink közül sokan megsértődtek, Berettyóújfaluba tizenkét játékos utazott el. Azt is kell figyelni, hogy vajon ki tisztel meg bennünket a jelenlétével. Lehet, hogy ezt a stresszt vette a szívére Zoli. Nagyon szorítunk érte, őszintén reméljük, hogy mielőbb meggyógyul.

14:45: – Nem tagadom, könnybe lábadt a szemem, amikor hallottam, hogy mi történt Zolival – kereste a szavakat Ember László, a Mátészalka FC elnöke.

– Onnan szállt fel vele a helikopter, ahol nemrég még edzést tartott, ahová ezer szállal kötődik. Vasárnap létfontosságú meccsen úgy nyertünk 3–2-re a Létavértes ellen, hogy az utolsó percben szereztük a győztes gólt. Már akkor is fájlalta a szívét, de a versenydrukkra, az izgalomra gondolt, később ment tovább, mintha mi sem történt volna. Mondják, hogy a keddi edzést az ablakból nézte, nem érezte jól magát.

A szerdán történtek felett pedig nem térünk napirendre. Aránylag nyugodt emberről van szó, aki ugyanakkor őrlődik, szívére vette a mátészalkai futball sorsát.

14:00: Még ott megkezdődött a küzdelem az életéért, majd az esetkocsi a helyi futballpályára szállította, ahonnan mentőhelikopter vitte Debrecenbe. Azóta is specialisták kezelik a csupaszív sportembert.

Részletek hamarosan.

NB III-as cikkek:

Először botlott otthon a Nyírmada
Labdarúgó NB III. Tisza-csoport, 18. forduló: mindkét megyei rangadó változatos küzdelmet hozott, a Nyírmada első hazai pontvesztése mindjárt vereség volt, hosszú idő után nyert újra a Mátészalka.

Veretlenek és egyben nyeretlenek
Labdarúgó NB III. Tisza-csoport, 18. forduló: Ibrányban az egyaránt két döntetlennel nyitó házigazda és a Nagyecsed találkozik. Menetrend. A Tisza-csoport további tavaszi sorsolása letölthető:

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!