szon-sportoldal

2008.03.29. 16:45

Bronzmeccset játszhatnak a juniorok

<p>Csoportelsőként jutott a legjobb négy közé, ahol a rendező MAFC ellen játszhatott elődöntőt a fiú kosárlabdázók országos juniorbajnokságán az NYKK-Nyírsuli csapata.</p>

A szombat délutáni találkozó előtt rossz előjelnek számított, hogy az addig remeklő nyíregyházi csapatból a két korosztályos válogatott hátvéd, Bus Milán és Csempesz Balázs is sérülten kényszerült vállalni a játékot.

A baj pedig nem jár egyedül, hiszen a szintén válogatott Hájer Ádám már a második negyed közepén megkapta negyedik személyi hibáját, így rá hosszú kényszerpihenő várt. A korosztályában ugyancsak a honi legjobbak közé tartozó Mohácsi Máté vette hátára a csapatot, és vezetésével tíz pontos hátrányból még sikerült egyenlő állásra menteni az első félidőt, de a harmadik negyedben újra meglépett a MAFC, és állandósított öt-hét pontos előnyét a taglalt okok miatt érthetően fáradt Nyírsulival szemben.

Hájer, a remeklő Csempesz és az ismét tripla dupláig (23 pont, 11 lepattanó, 10 kiharcolt személyi hiba) jutott Mohácsi hármasaival egyszer még sikerült három pontra megközelíteni az ellenfelet (70–67), de kisvártatva előbbi nyíregyházit kipontozták, és ekkor volt egy olyan érzése az embernek, hogy itt a nyíregyháziak nem nyerhetnek...

A vereség azt jelenti, hogy vasárnap 11 órától a csoportmeccsek során egyszer már legyőzött Debrecen ellen játszhat bronzmeccset az NYKK-Nyírsuli, a döntőben a Kaposvár és a MAFC találkozik.

Országos junior fiú kosárlabda bajnokság

Elődöntő
NYKK-Nyírsuli–MAFC 69–74 (13–15, 18–16, 18–25, 20–18)
NYKK-Nyírsuli: Bus M. 11/3, Csempesz B. 13/12, Hájer 7/3, Mohácsi 23/3, Horváth B. 6. Csere: Goda L. 4, Tóth D. 5/3, Baranyi. Edző: Ferenczi Tamás.
A másik ágon: Kaposvár–Debreceni EKE 80–50.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!