szon-sportoldal

2007.12.07. 17:39

Sportgála a bujtosi csarnokban

<p>Nyíregyháza - Nem várták meg az új évet a Bujtosi Szabadidő Csarnok és Megyei Sportintézet munkatársai, és már pénteken megtartották a hagyományos sportgálát. A helyszín is új volt: a bujtosi csarnok. <dia width="850" height="630" alt="Sportgála a bujtosi csarnokban I. 2007.12.07."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Sportg_la_a_bujtosi_csarnokban_I__2007_12_0/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Sportgála a bujtosi csarnokban I. 2007.12.07." /></a></dia>&#160;<dia width="850" height="630" alt="Sportgála a bujtosi csarnokban II. 2007.12.07."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Sportg_la_a_bujtosi_csarnokban_II__2007_12_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Sportgála a bujtosi csarnokban II. 2007.12.07." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-sportgala%20RT_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

A menetrend viszont a régi maradt: a szövetségek díjazták ezévi legjobb sportolóikat, edzőiket, aktíváikat, közben pedig betétszámokat láthattak az érdeklődők. A gála még tart, a szakmai díjak odítéléséről hamarosan beszámolunk.

Csapattagok egyéni sikerei

Újítottak az immár Bujtosi Csarnok és Megyei Sportintézet nevet viselő sportigazgatóság munkatársai, és már az óévben megtartották az eddig január végén esedékes sportgálát.

A helyszín is új volt: a megye legnagyobb fedett sportlétesítménye, a bujtosi csarnok.

Az összejövetel jellege viszont nem változott, vagyis a megyei szakszövetségek megjutalmazták a 2007-ben legeredményesebben teljesítő versenyzőiket, edzőiket, az adott sportágért tevékenykedő aktívákat, miközben betétszámok, különböző különleges sportbemutatók is színesítették a programot.

A sport ünnepének bizonyult ez a mostani összejövetel is, hiszen mintegy 300 díj talált gazdára. Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés alelnöke megnyitó beszédében pedig azt hangoztatta, hogy nincs okunk a csüggedésre, amíg a sport ennyi példaképet tud elénk állítani.

A monstre program végére maradt a szakmai díjak átadása, vagyis az Év sportolóinak köszöntése. Nos, ezúttal az egyéni kategóriákban is a csapatsportolók taroltak: a férfiaknál Sitku Ernő, a Marso-Vagép NYKK kosárlabdázója megvédte címét, a nőknél a szintén csapatkapitány ErdősnéBalogh Erika, a Betonút-NRK-Nyíregyháza röplabdázója ugyancsak nem először lett az esztendő legjobbja. Mondani sem kell, a két kiváló sportember által képviselt gárda is célba ért, az edzők közül pedig a bajnoki és kupaelsőségig menetelő NRK trénerét, Ludvig Zsoltot díjazta a szakma. A közönségdíjak átadására most nem került sor, lapunk és internetes portálunk, a Szabolcs Online ugyanis hamarosan szavazást indít ezek odaítélése érdekében.


 

A fõ díjazottak

Az Év Sportolói 2007
Férfi: Sitku Ernõ (Marso-Vagép NYKK)
Nõi: Erdõsné Balogh Erika (Betonút-NRK-Nyíregyháza)
Férfi csapat: Marso-Vagép NYKK
Nõi csapat: Betonút-NRK-Nyíregyháza
Edzõ: Ludvig Zsolt (Betonút-NRK-Nyíregyháza)
Utánpótlás férfi: ifj. Szedlár János (Nyíregyházi Terepíjász SE)
Utánpótlás nõi: Vasvári Vivien (atlétika, NYVSC-Nyírsuli)
Utánpótlás edzõ: Hadobás István (kézilabda, Kölcsey DSE)
A sportintézet különdíjas aktívái
Dr. Pikó Károly, Tamás György Lajos, Dankó László, Tompa Andor

 

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!