szon-sportoldal

2007.12.18. 10:16

Pánikszerűen törtek előre

<p>Romjaiból támadt fel a Nyírkarász. A megyei első osztályú futballegylet tragikusan rajtolt: öt mérkőzésből négyet elbukott, a folytatásban viszont csupán kétszer hasalt el.</p>

 Az ősz derekától látványos menetelést bemutató gárda a kiesőzónából a negyedik helyre kapaszkodott fel – így kijelenthető: a nyáron telitalálatnak bizonyult a harminckét éves Matyi András kinevezése, aki játékos-edzőként alkotott maradandót.

Karászi keresztmetszet

4. Nyírkarász 15 8 1 6 20–25 25
Otthon: 8 6 1 1 14–6 19
Idegenben: 7 Karászi keresztmetszet
2 – 5 6–19 6
Házi góllövőlista. Gazdag 8, Matyi 4, Fodor, Rákóczi 2-2, Dudás Z.,Peti, Tóbiás, Danku 1-1.

– Talán nem túlzás azt mondani: ezzel a teljesítménnyel a Karász a bajnokság meglepetéscsapata lett – elmélkedett Matyi András. – A szezon előtt nyolc ember távozott tőlünk, helyükre zömében fiatal, korábban alacsonyabb osztályban szereplő labdarúgók érkeztek, kivételt csupán két játékos jelentett. Mint kiderült: a vezetőknek sikerült tehetséges, jó mentalitású futballistákat igazolni. A cél az volt, hogy a tabella első felében végezzünk: nehezen indult az idény, sorozatban szenvedtük a vereséget, ekkor kisebbfajta pánikhangulat alakult ki. Tisztában voltunk azzal, hogy a sorsolás miatt az eleje „húzós” lesz, majd három olyan mérkőzés jött, amelyből reméltük, kettőt tudunk hozni. Mindhármat megnyertük, sőt, a bajnokesélyes Kemecse legyűrésével folytattuk a sorozatot. Sikerült elkerülni a veszélyes pozícióból, eztán két vereség és egy döntetlen következett, a hajrában megint zsinórban háromszor győztünk. Egy pont csupán a hátrányunk a harmadik Nyírtelekkel szemben, az elért eredmény a kőkemény csapatmunka jutalma, az egész tárasáság motiváltan, nagy győzniakarással lépett hétről-hétre pályára, mindenkinek jár a dicséret. Köszönöm a vezetők és a szurkolók támogatását, gratulálok a fiúknak az őszi produkcióért!
- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!