Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.09.02. 14:23

Kiépítik a pálinkautat

<p>Újfehértó - Szeptember 5-én Újfehértón „Pálinka a vidékfejlesztésben” címmel regionális konferenciát rendeznek.</p>

Új színfolttal gazdagodik hamarosan megyénk turisztikai kínálata, ugyanis kiépül majd a pálinkaút. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nem rendelkezik neves borvidékekkel, így a borút szóba sem jöhetett, azonban rendelkezik olyan pálinkafőzdékkel, amelyek minőségi pálinkákkal öregbítik a keleti országrész hírnevét.

S ne felejtsük el azt sem, hogy földrajzi árujelző oltalom alatt van néhány gyümölcsünk, illetve a belőlük készített pálinka – a szabolcsi alma, a szatmári szilva, az újfehértói fürtös meggy –, s ez a tény további büszkeségre ad okot. Olyan értékek ezek, amelyekre alapozva tovább lehet fejleszteni megyénkben az idegenforgalmat.

A pálinkaút kiépítéséhez természetesen elsősorban egységes gondolkodás, összefogás kell a három pálinkafőzde – az érpataki Zsindelyes Pálinkafőzde Kft., a Panyolai Szilvórium Kft. és a Tarpai Manufaktúra Kft. – részéről. A közös szándékot a pálinkafőzdék tulajdonosai aláírásukkal is hitelesítik szeptember 5-én Újfehértón, ahol Pálinka a vidékfejlesztésben címmel regionális konferenciát rendeznek.

Az okirat aláírásával létrejön az új turisztikai termék, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pálinkaút, amely természetesen sok munkát, szervezést igényel még, hogy kapcsolódó programokkal, kiegészítő szolgáltatásokkal megfeleljen a nemzetközi turisztikai elvárásoknak.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!