Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.05. 13:16

Olvasónk véleménye: Megmentett életek…

<p>Nyíregyháza - A szigorú országúti ellenőrzések következtében 152 életet sikerült megmenteniük rendőreinknek 2007. I negyedévi statisztikai adataihoz képest!</p>

A számok tükrében már másként értelmezem a törvényben vett szigorításokat. Az esztelen gyorshajtók, a közlekedés szabályait, az alkoholos befolyásoltságokra fittyet hányók bűnhődjenek!

Tisztában vagyok azzal, hogy a rend őrei több ezres létszámhiánnyal küzdenek, és annak ellenére szép eredményeket értek, érnek el. Ellenben az örömöm teljesebb lenne, ha a bűnözés megelőzésében is tudnának hasonló eredményekkel büszkélkedni.

Szerény elképzelésem szerint gyakrabban megjelenhetnének az általában idős, beteg, kiszolgáltatott-ennél fogva a rablóknak potenciális áldozataivá váló-honfitársaink lakhelyeinek környékén. Azt is figyelhetnék, hogy kiknek a gyerekei szaladnak ki az autók elé kéregetni.

Figyelhetnék a gyanús környékekről történő éjszakai kirajzásokat! Melyek magán és közvagyon sérelmeire történnek. Igaz, hogy e cselekmények megakadályozásira tett erőfeszítéseknek nem lennének azonnal, milliókban mért hasznai, de a közbiztonság stabilitásának, kis országunk élhetőbbé válásának eléréséért megérné,- gondoljunk csak az idegenforgalom megnövekedésére. Új törvények kellenek hiteles törvényhozóktól!

Hazánkat virágoskertté lehetne tenni azokból a milliárdokból, melyeket esztelen segélyezések címen olyan kezekbe adunk, akik nappal isznak és pihennek, illetve felderítik a terepet, hogy az éj sötétjében hová menjenek rabolni, lopni!

Vengrinyák János, Sóstóhegy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!