Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.07.08. 09:43

"Huligánok" szállták meg Nyírmeggyest!

<p>Nyírmeggyes - Szélesre tárult az Ízek utcája az ÁMK udvarán, ahol a tájjellegű ételek mellett kézművesek, vásározók és vidámpark is várta a vendégeket a napokban. A fesztiválozók legnagyobb örömére a Hooligans is koncertet adott. <dia width="900" height="700" alt=" Huligánok szállták meg Nyírmeggyest! 2008.07.08."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_Hulig_nok__sz_llt_k_meg_Ny_rmeggyest__2008/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt=" Huligánok szállták meg Nyírmeggyest! 2008.07.08." /></a></dia>&#160;<dia width="900" height="700" alt=" Huligánok szállták meg Nyírmeggyest! 2008.07.08."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_Hulig_nok__sz_llt_k_meg_Ny_rmeggyest___200/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt=" Huligánok szállták meg Nyírmeggyest! 2008.07.08." /></a></dia>&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/huliganok-szalltak-meg-nyirmeggyest/cn/szon-news-km_01-20080708-092505"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A></p>

A színpadon egymást követték a kulturális műsorok, s kezdetét vette az ínycsiklandozó Meggy és ami belőle készíthető című gasztronómiai bemutató. A Hooligans késő esti, pezsgő hangulatú koncertje mellett a No Thanx, a Nelson együttes és Szatmár Jucus fokozta a VIII. Meggy-fesztivál hangulatát, amit tűzijáték és utcabál zárt.

– Természetesen idén is a meggyből készült ételeké volt a főszerep. Több mint 10 ezren voltak kíváncsiak a nyolcadik fesztiválra. A fővárosból, Erdélyből és Kárpátaljáról is érkeztek magas rangú vendégek. Dr. Veres János pénzügyminiszter elismerően szólt a szatmári térségben élők erőfeszítéseiről, a turistacsalogatóan hagyományőrző, mégis fiatalos, színvonalas meggyfesztiválról.

Dr. Semjén ZsoltNyírmeggyes díszpolgáraként összefogásra buzdított. Ertsey Géza Péter polgármester megköszönte a helyi hatóságok, civil szervezetek, önkormányzati dolgozók és a társközségek példaértékű összefogását. A területen állomásozó egészségügyi kamionban 16 fajta szűrésen vehettek részt az egészségüket féltők – összegezte Rácz Ferenc alpolgármester.

Hozzátette: büszke rá, hogy Nyírmeggyes nem elöregedő település, egyre jellemzőbb a visszatelepülés, aktív a közösségi élet, legyen szó ifjakról vagy örökifjakról. Az ÁMK új részlegének átadására augusztusban, a régi épület teljes felújításának befejeztével kerül sor.

Őrjöngtek a lányok a félmeztelen Hooligans-énekestől

"Legyen valami pezsgés, legyen valami mozgás..." - üvöltötte a közönség is a nyírmeggyesi ÁMK színpadán koncertező Hooligans együttessel a VIII. Meggy-fesztiválon.
Hogy „ízlett” a Meggy-fesztivál?

Remek buli volt, amit a barátnőm, Anita társasága tett igazán csodálatossá. A kulturális műsorokat csak futólag láttam, a No Thanx-től pedig nem voltam elájulva. Első alkalommal voltam ilyen meggy-fesztiválon, finom volt a birkagulyás és a rongyos lángos.
Takács Balázs, Nagykálló
A nagymamám sok finomságot készített a meggyesi főzősátorban, a bukta és a rétes mennyei volt! Szatmári Jucus is nagyot alakított a színpadon, aztán este, a Hooligans-fiúk... Nem bántam meg, hogy eljöttem a fesztiválra, vakáció van, ami a kikapcsolódásról szól.
Csóka Anita, Hodász
Kellemesen elfáradtam a nap végére. Reggel hétkor már folytak az előkészületek a főzősátrunkban, a meggyes finomságok mellett jól megfért például a tarhonyás lecsó. Minden eddigi meggyfesztiválon részt vettem, sok az ismerős, jó a hangulat, finomak az ételek.
Pető Lászlóné, Nyírmeggyes
Színpadra léptem a Nyírmeggyesi Néptáncegyüttes tagjaként, a főzésből is kivettem a részem, majd kikapcsolódtam a barátaimmal. Remek volt a hangulat, szép a tűzijáték, jók a fellépők. Az ételekből a káposztásbabot és a lapcsánkát kóstoltam meg.
Cseszlai István, Nyírmeggyes
Különleges nap volt, különleges ételekkel. A szomszédos sátrakban szorgoskodó asszonyokkal recepteket cseréltem, alig várom, hogy otthon kipróbálhassam őket! Minden korosztály jól érezte magát, a fesztiválozókat a szemerkélő eső sem rettentette el!
Mándi Tiborné, Nyírmeggyes

Kapcsolódó cikkek:

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!