Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.05. 19:34

Támadás Simon Miklós ellen

<p>Nyírbogát - A Birodalom Visszavág? – kommentálta az országos lap hasábjain szerdán megjelent cikket a képviselő hozzátéve, megdöbbenéssel olvasta a cikket, melyről az ismert filmcím jutott eszébe, s mely elé a „vörös„ jelzőt még odarakná...</p>

Újabb bizonyítékokra hivatkozva a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal egy éve ismét nyomoztat abban a korábban már lezárult ügyben, amely azért folyt Simon Miklós Nyírbogát polgármestere ellen, mivel egy olyan számlát írt alá, amely mögött állítólag nem volt teljesítés, majd mégis kiderült, hogy elvégezte a külterületi csatornák tisztítását a számlát kibocsátó helyi vállalkozó – írta szerdai számában a Népszabadság.

Amint a „Nyírbogát, az elátkozott falu„ cikkben olvasható, utóbb felmerült a gyanú, hogy a 35 milliót (az összeg 17 millió állami támogatást is tartalmazott) mégis jogosulatlanul fizették ki a vállalkozónak. A cikk szerint korábban már egy szocialista polgármestert és alpolgármestert is elítéltek gazdasági bűntett miatt a településen.

– Megdöbbenéssel olvastam a cikket, és azonnal a „Birodalom visszavág„ gondolat jutott eszembe, amelyhez a „Vörös„ jelzőt még mellé tenném – reagált az írásban foglaltakra Simon Miklós parlamenti képviselő. – Ugyanis 2004-ben, mivel a hosszas nyomozás során nem találtak semmiféle problémát, lezárult az ügy. A Népszabadság cikke, tartalmi valótlanságaival, csúsztatásaival csak arra alkalmas, hogy két szocialista, büntető ügyben elmarasztalt települési önkormányzati vezető közé állítva lejárasson engem és Nyírbogát Nagyközséget. Mindkét irányú szándékot a leghatározottabban visszautasítom és a megfelelő jogi lépéseket a cikk kapcsán meg fogom tenni.

– Véleményem szerint az ellenem indított hadjárat része a szocialisták egyre erősödő, lejárató politikai kampányának, amellyel el akarják terelni a figyelmet az ország általuk teremtett társadalmi, gazdasági és szociális problémáiról. Ráadásul a cikk címe nem kíméli a települést sem, figyelmen kívül hagyva a nyírbogáti emberek mindennapos küzdelmét is a megélhetésért, helyzetünk javításáért.

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!