Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.17. 16:50

Rohodi diáktalálkozó fél évszázad múltán

<p>- Rohod - Az elmúlt hét végén, a végzettek közül 15–en vettek részt a félévszázados osztálytalálkozón, a baktalórántházi Fenyves csárdában. A résztvevők az ország különböző részéből érkeztek a találkozóra.</p>

Rohodnak az 1950–es évek végén közel 1700 lakosa volt. Az általános iskola 8. osztályában 1958–ban 21–en végeztek. Az osztály tanulóinak mintegy 80 százaléka azóta nem találkozott egymással. Az elmúlt hét végén, a végzettek közül 15–en vettek részt a félévszázados osztálytalálkozón, a baktalórántházi Fenyves csárdában. A résztvevők az ország különböző részéből érkeztek a találkozóra. Volt olyan osztálytárs, aki már 21 éve Tengizben dolgozik, s csak a találkozóra érkezett haza. Az egykori diákok izgatottan gyülekeztek, s a legtöbbjüknek újra kellett ismerkedni, hiszen sokan nem ismerték fel a fél évszázaddal ezelőtti pajtásukat. Pillanatok alatt felelevenedtek a régi emlékek, csínytevések – s rövid időn belül mindenki visszafiatalodott. A buli végére nem győztek köszönetet mondani a szervezőnek, és megígérték egymásnak, hogy jövőre ugyanitt, ugyanekkor újra találkoznak – tájékoztatta lapunkat a résztvevők nevében az osztálytalálkozó szervezője:
- Buda Pál-
Kisvárda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!