Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.28. 16:23

Arattak, csépeltek, vetélkedtek…

<p>Ópályi - Félszáz csapat nézett farkasszemet egymással szombaton Ópályiban, s ki kaszával, ki sarlóval a kezében próbálta bizonyítani: ő a jobb.</p>

A tizennegyedszer rendezett Nemzetközi Aratófesztiválon mégsem a győzelem volt az elsődleges cél, sokkal inkább a hagyományápolás, az ősök mindennapjainak felelevenítése állt a rendezvény középpontjában. Aratás, cséplés, kenyérsütés és falusi virtus vetélkedő jelentett kicsinek és nagynak tartalmas ismeretszerzési és szórakozási lehetőséget a nap folyamán, majd a hazaiak és a testvértelepülés, Dukla csapatának labdarúgó-mérkőzése színesítette a programot. Délután a Horpácsik János Néptánc Fesztivál fellépőié volt a színpad.
Vasárnap 8 órakor kisállat börzével folytatódik a fesztivál programja, s a nap hátralévő részében kakasszépségverseny várja az állatbarátokat. Görög- és római katolikus szentmisét, valamint református istentiszteletet tartanak 10 órától a község templomaiban, majd motoros találkozó, bábelőadás, Ki mit tud? nyújt kellemes perceket a jelenlévőknek. A két napos rendezvényt 20 órakor Aratóbál zárja.
- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!