Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.01. 12:34

Óvodások is gyűjtik a szavazatokat a földvárra

<p>Kocserha Babett szórólapokat gyárt, s gyűjti a szavazószelvényeket: eddig négyszázat gyűjtött össze, melyek a település földvárát jelölik a megye hét csodája közé.</p>

Kocserha Babett mindent megtesz azért, hogy szülőhelye, Nyírkarász egyre ismertebb legyen. Ezért nevezte be a földvárat a megye hét csodája játékra, ezért szerkeszt szórólapokat, s ezért buzdít mindenkit a szavazásra. Levelében leírta, hogyan gyűjti a szavazatokat.

„Április első hetében olvashattam a felhívást, hogy a Kelet-Magyarország szerkesztősége keresi a megye 7 csodáját. Egy pillanat alatt átvillant az agyamon, hogy én a mi földvárunkat fogom ajánlani. Rögvest leültem a számítógép elé, és már szerkesztettem is a mondandókámat és küldtem a képeket, s nagyon örültem, hogy ajánlásom bekerült a döntőbe.

Így hát mikor elindult a szavazás, szerkesztettem egy szórólapot, felhívást, hogy minél több emberhez eljusson a játék híre. Sikerült! Szórólapokat vittem az általános iskolásoknak. Mindössze néhány sort írtam a játék lényegéről, a földvár történetéről, a szavazás módjairól és arról, hogy szavazószelvényeiket az osztályfőnökeiknek adják oda. Az ovisok is sokat segítettek. Ők is vittek haza szórólapot a szüleiknek. És a következő napokban büszkén vihették az óvó néniknek a szavazószelvényeket.

A szórólap éppen hogy a diákokhoz került, már aznap csengetett a szomszéd kislány, a szórólappal a kezében, hogy szavazószelvényért jött. Gyűjtötték, és még gyűjtik a szavazószelvényeket a postai kézbesítők, a hivatali munkatársak. Így valósulhat az meg, hogy a napokban közel 400 db szavazószelvénnyel személyesen megyek be a Kelet–Magyarország kisvárdai irodájába leadni azokat. Nagyon örülök a kezdeményezésnek.

Kapcsolódó cikkek:

 

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!