Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.22. 15:32

Totális ellenőrzés, és lebukások az M3-as autópályán

<p>Nyíregyháza - Csütörtök délelőtt a Záhony – Budapest irányba haladók közül mindenkit ellenőriztek az M3-as autópálya megyén áthaladó szakaszán, délután megfordították az irányt. <dia width="900" height="700" alt="Totális ellenőrzés, és lebukások az M3-as autópályán 2008.05.22."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Tot_lis_ellen__337_rz_s___s_lebuk_sok_az_M3/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Totális ellenőrzés, és lebukások az M3-as autópályán 2008.05.22." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-m3-autopalya-ellenorzes-akcio-nyiregyhaza_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Eddig nem volt arra példa, hogy a teljes autópálya forgalmat megszűrjék, most ez történt, és a hálón jó néhányan fennakadtak. Az akció részleteiről a parancsnok, Páll Sándor rendőr alezredes adott tájékoztatást.

Elmondta: fél nap alatt 480 gépjárművet szűrtek meg, volt akit azonnal továbbengedtek, és volt, akiket alaposan átvizsgáltak. Ebben a Hajdúnánásiautópálya üzemmérnökség 2 szakemberrel, a közlekedési polgárőrség 2 fővel, az ÁNTSz 1 fő állategészségügyi ellenőrrel, 4 fő a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól, 2 fő a Katasztrófavédelemtől és 4 fő a VPOP-tól segítette a 12 rendőrt.

6 járművezető ellen indult szabálysértési feljelentés, 2 vezetői engedélyt találtak ami lejárt, 3 forgalmi engedélyt műszaki érvényesség hiánya miatt kellett visszavonni. 23 járművezető kénytelen majd összesen 280 ezer forintot befizetni. Nem csak a személygépkocsikat, hanem a teherjárműveket is ellenőrizték, főleg a túlsúlyt és a pihenő idők betartását. 3 esetben éppen emiatt kellett intézkedni. A VPOP 2 ember ellen kezdeményezett jövedéki termékkel visszaélés miatt eljárást.

Kapcsolódó cikkek:

Lefoglalták a csempészautókat az M3-on
Az M3-as megyei szakaszán történt ellenőrzésen az elsődleges összesítés szerint több nagy fogás esett – tájékoztatta olvasóinkat Erdős Zoltán rendőr alezredes.

Cigaretta az M3-as autópályán
A „Tornádó” hadművelet keretében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr Főkapitányság járőrei két személygépkocsit ellenőriztek az M3-as autópálya Budapest irányába haladó sávjában.

Az M3 autópályán kamion és autó ütközött
Péntek reggel fél nyolc előtt egy kamion és egy személygépkocsi ütközött az M3 autópályán, Nyíregyházához 2 km-re, személyi sérülésről még nincs hír.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!