Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.28. 10:02

Szélesebb ajtók, felszámolt küszöbök Kállósemjénben

<p>Kállósemjén - A támogatáshoz az önkormányzat 10 százalék saját erőt biztosít, és az így rendelkezésre álló 10 millió 131 ezer Ft összegből megvalósuló hivatal épületének felújításával eleget tesznek a középületek akadálymentesítésének.</p>

A kállósemjéni önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak- Alföldi Regionális Operatív Program támogatási rendszerének keretében 9 millió 118 ezer Ft összegű támogatást nyert el a polgármesteri hivatal akadálymentesítésére.

– A támogatáshoz önkormányzatunk 10 százalék saját erőt biztosít, és az így rendelkezésre álló 10 millió 131 ezer Ft összegből megvalósuló hivatal épületének felújításával önkormányzatunk eleget tesz a középületek akadálymentessé tételi kötelezettségének. A felújítás során kiépítésre kerül mozgáskorlátozottak számára parkoló, az akadálymentes közlekedést szolgáló feljáró, és akadálymentes lesz az épületen belüli közlekedés is a megfelelő szélességű nyílászárók cseréjével és a küszöbök kiiktatásával.

Továbbá épületen belül kialakításra kerül a mozgássérültek részére szolgáló vizesblokk WC-vel. A látássérültek részére pedig olyan információs pult és vezetősáv kerül kiépítésre, amely a biztonságos közlekedést és a tájékoztatást szolgálja – mondta el érdeklődésünkre Nagy Béla polgármester.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!