Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.30. 17:14

Megkérdőjelezhetetlen sikerek a Móricz Zsigmond Színházban

<p>Nyíregyháza – Tarthatnék nagyon rövid évadzáró társulati ülést, és mondhatnám azt, hogy minden nagyon szép, minden nagyon jó, s a közönség mindennel meg van elégedve, de nem teszem – Tasnádi Csaba, a Móricz Zsigmond színház igazgatója e szavakkal köszöntötte a társulat tagjait, a megyei önkormányzat és a megyeszékhely közgyűlésének képviselőit, a színház támogatóit a pénteki ünnepi ülésen. <dia width="900" height="700" alt="Megkérdőjelezhetetlen sikerek a Móricz Zsigmond Színházban 2008.05.30."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Megk_rd__337_jelezhetetlen_sikerek_a_M_ricz/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Megkérdőjelezhetetlen sikerek a Móricz Zsigmond Színházban 2008.05.30." /></a></dia></p>

A direktor számba vette a bemutatókat, s az évad legjelentősebb színházi eseményeit, köszöntőjéből kiderült: a nyíregyházi társulatot mindenhová hívják, mindenhol szívesen fogadják, s hogy az ország bármely nagy városában, így Budapesten is nagy eseménynek számít a Móricz Zsigmond Színház vendégjátéka. A mögöttünk hagyott évad számos nagyszerű előadással ajándékozta meg a közönséget: volt, melyet egyértelmű siker övezett, míg volt, mely megosztotta a színházba járókat.

Díjak

Megyei Önkormányzat Nívó-díjai: Kuthy Patrícia, Olt Tamás

Város Nívó-díjai: Molnár Mariann, Illyés Ákos

Móricz Gyűrű: Fülöp Angéla

Aranykalapács díj: Szatmári Árpád

Lipót díj: Illyés Ákos, Fehér Csaba

Ez utóbbi a Fotel sajátja volt: Bodó Viktor darabját a nézők egy része rajongva szerette s szereti ma is, míg mások elutasítják. – Elértük, hogy a munkahelyen az emberek nem az előző napi szappanoperáról, hanem a Móricz Zsigmond Színházról beszéltek, ennél többet pedig nem kívánhatunk – fogalmazott Tasnádi Csaba.

Az Ágacska című darabot a fővárosban is többször játszották, mint ahogyan a Valahol Európában sikere is megkérdőjelezhetetlen. A Peer Gynt kapcsán elhangzott: nagy dolog, hogy a színház bele mert vágni a drámairodalom egyik legnehezebb darabjába, melyből egy szép és ismereterjesztő előadás született. A Száz év magányt a fővárosból is sokan jöttek el megnézni, a Veszedelmes viszonyok fantasztikus alakításokat hoztak, a My fair Lady-ről pedig mindent elmond az estéről-estére állva tapsoló közönség.

A színház az előadások mellett is gondolt a közönségre: szervezett táncfarsangot, farsangi focitornát, rajz- és fotópályázatot, helyet adott vendégelőadásoknak és számos színházban vendégszerepelt, de nem feledkezett meg arról sem, hogy a fiatalokhoz közelebb hozza Thalia templomát, a színházat.  

Az évadzáró ülésen elismerések is gazdára találtak, a Kelet színésze idén Balogh Gábor lett, akinek a díjat lapunk főszerkesztő-helyettese, Zajácz D. Zoltán adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!