Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.23. 12:19

Földön, vízen, levegőben - a razzia mérlege

<p>Földön, vízen, levegőben zajlott csütörtökön átfogó közbiztonsági ellenőrzés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A közel kétszáz főt mozgósító akciót a megyei rendőr-főkapitányság szervezte a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság, a Vám és Pénzügyőrség, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság aktív közreműködésével.&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-foldon-vizen-levegoben-rendoorseg-ellenorzes.flv/viewer.html" target="_blank">Rendőrségi felvétel a razziáról: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A közrendvédelmi, közlekedési, határrendészeti és vízirendészetiellenőrzések a megye teljes területét érintették. A határszakaszokon az illegális migráció és a csempészet elleni fellépés állt a fókuszban, a mélységben általános, baleset- és bűnmegelőzési ellenőrzések voltak.

Az M3-as autópályán minden közlekedőt megállítottak és ellenőrző pontok voltak valamennyi forgalmasabb útszakaszon. Alkoholszondát 324 esetben alkalmaztak, de ittas vezetés miatt egyetlen esetben kellett csak eljárást indítani. Szabálysértések miatt 233 közlekedőnek összesen több mint egymillió forintról állítottak ki helyszíni bírság csekket.

További 143 szabálysértési feljelentés született, ebből 59 gyorshajtás miatt. Az akcióban a rendőrök elfogtak egy 23 éves férfit is, aki ellen három körözés volt érvényben. Tiszakóród mellett a határrendészek találtak egy magára hagyott személygépkocsit, melyben 6000 doboz csempészcigaretta volt, hárommillió forint értékben, az ügyben a vámnyomozók folytatják az eljárást - tájékoztatta Fülöp Gergely portálunkat.

Kapcsolódó cikkek:

  • Totális ellenőrzés, és lebukások az M3-as autópályán
    Csütörtök délelőtt a Záhony – Budapest irányba haladók közül mindenkit ellenőriztek az M3-as autópálya megyén áthaladó szakaszán, délután megfordították az irányt.  

  • Lefoglalták a csempészautókat az M3-on
    Az M3-as megyei szakaszán történt ellenőrzésen az elsődleges összesítés szerint több nagy fogás esett – tájékoztatta olvasóinkat Erdős Zoltán rendőr alezredes.

  • Cigaretta az M3-as autópályán
    A „Tornádó” hadművelet keretében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr Főkapitányság járőrei két személygépkocsit ellenőriztek az M3-as autópálya Budapest irányába haladó sávjában.

  • Az M3 autópályán kamion és autó ütközött
    Péntek reggel fél nyolc előtt egy kamion és egy személygépkocsi ütközött az M3 autópályán, Nyíregyházához 2 km-re, személyi sérülésről még nincs hír.

>;

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!