Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.05. 16:02

Csillagok születettek Tyukodon

<p>Tyukod - Az öt órán át tartó karaoke versenyen neves szakemberek értékelték a tyukodi általános iskolában fellépő, benevezett tanulók előadását.</p>

Példaértékű szervezettségük és színvonaluk okán megyeszerte elismertek a tyukodi általános iskola rendezvényei, a napokban mégis bebizonyosodott, felülmúlható az évek óta tartó siker. A figyelemreméltó eredmény ismertetésekor nem mellékes megjegyezni: az említett gyermekintézmény magát szárnyalta túl az idei Csillag születik elnevezésű rendezvényével.

– Az általános iskolás tanulók számára rendezett karaoke verseny eddigi legsikeresebbikét tudhatjuk magunk mögött. Tizenhat iskola 60 diákja nevezett be a vetélkedésbe, így a háttértáncosokkal együtt mintegy 150 gyerek lépett színpadra – támasztotta alá adatokkal az elhangzottakat Pongó Ottóné, a találkozót szervező Diákönkormányzat vezetője.

A kiváló hangulatú megmérettetésen neves szakemberek véleményezték a gyerekek produkcióját: Fejes Tamás, a Tankcsapda dobosa, Szirota János (Ciki), a Nelson és az Unicum Plus Band énekese, Molnár Csaba, a világ 40 országában fellépett zenész, valamint a tavalyi Csillag születik győztese, Orosz Renáta értékelte a fellépőket.

Fontosnak tartják

– Megható volt a zsűri tagjainak türelme és kitartása, az 5 órán át zajló rendezvény ugyanis nem kis figyelmet igényelt – elemzett Pongó Ottó, a versenyt koordináló helyi alpolgármester, s hozzátette: – Hazánk egyik legnépszerűbb zenekara a Tankcsapda, s óriási megtiszteltetés számunkra, hogy Fejes Tamás – aki egyébként az ország bármely nívós programján részt vehetett volna ez idő alatt – Tyukodon segítette tanácsaival a bemutatkozó gyerekeket.

– Kiemelt jelentőséggel bír településünkön minden közösségi rendezvény, amelynek összekovácsoló erejében látom az elsődleges hasznát. Különös figyelmet szentelünk az említettek között a gyermekprogramoknak, hiszen a felnövekvő nemzedékben van a jövő – fogalmazott Nagy Miklós polgármester.
Az elmondottakból kiderült: a helyi és környékbeli vállalkozók is fontosnak tartották a gyermekrendezvény támogatását, s a többtucatnyi felajánlásnak köszönhetően minden fellépő ajándékkal térhetett haza.

– Köszönet jár a szervezőknek, hálásak vagyunk azért, hogy így megszépítik csemetéink iskolai életét – fogalmazott az egyik porcsalmai szülő, s hozzátette: – Sok tantestület vehetne példát a tyukodi pedagógusokról, akik megmutatták: így kell gyermekrendezvényt szervezni.

Az eredmények

Egyéni:

1. Rostás Tünde (Nyírvasvári)

2. Pongó Réka (Tyukod)

3. Szabó Fruzsina (Vásárosnamény)
Csoportos:

1. Dezső Gréta és Révész Dóra (Vásárosnamény)

2. Varga Bianka és Juhász Nikolett (Balkány)

3. Juhos Janka és Kemény Natasa (Porcsalma)

A legjobb mátészalkai előadó: Szűcs Máté

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!