Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.28. 17:00

Az érdekeiket védik meg a Lehelnél

<p>Nyíregyháza - Az elmondások alapján mintegy fél száz dolgozó döntött úgy a nyíregyházi Electrolux Lehel Kft-nél, hogy új szakszervezetet hoznak létre érdekeik hatékonyabb képviseletére.</p>

Ám május 28-án, kedden délelőtt mindössze egy futballcsapatra való ember gyűlt össze a MÁV Művelődési Ház és Könyvtár épületében, hogy megalakítsák a szakszervezetüket.

Focicsapatra valóan

A gyér megjelenés annak tudható be, hogy a többiek a délelőtti műszakban dolgoztak. A 11 dolgozó viszont – törvényes keretek között – létre hozta a Hűtőgépgyártók Független Szakszervezetét, amely rögtön megválasztotta a tisztségviselőket is. A szakszervezet elnöke Földi Sándor lett, általános alelnök Molnár András, gazdasági alelnöknek pedig Papp Jánosnénak szavaztak bizalmat. Az alakuló ülésen részt vett Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke abból az apropóból, hogy az új szakszervezet az ő nevével fémjelzett konföderációhoz kívánt csatlakozni. A szakszervezet megalakulását segítette Barna István, a VDSzSz területi ügyvivője is.

– Azért határoztunk új szakszervezet megalakítása mellett, mert a meglévő nem segíti kellőképpen a dolgozókat, csak a fejüket bólogatják. Most 11-en megalakultunk, de hamarosan csatlakoznak hozzánk a többiek is. Azért döntöttünk a Liga mellett, mert szerintünk ma Magyarországon ők képviselik a leghatékonyabban a dolgozók érdekeit – mondta Földi Sándor, az újonnan megválasztott elnök.

– Minden elismerésem e kis kollektívának, mondhatnám a bátor emberek eme csapatának, hogy mertek az érdekeikben lépni. Remélhetőleg jó együttműködés alakul ki a cégvezetés és az új szakszervezet között. Szerda délután találkozom a gyár vezetőivel, s nekik is ezen óhajomat mondhatom el – válaszolta Gaskó István.

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!