Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.02. 09:43

A Biblia éve Pusztadoboson

<p>Pusztadobos - Aki mindennap kezébe veszi és olvassa, újra és újra rácsodálkozik a Szentírás történéseire.</p>

A nyíregyházi Jósavárosi Görög Katolikus Énekkar adott hangversenyt azon a délutánon, amelyet Bibliaév keretén belül tartalmasan, Isten közelségében töltött el a nagyszámú közönség Pusztadoboson. A pusztadobosi Karitász Szervezet többször hallatott már magáról, mint az elmúlt évben is a Szent Erzsébet év kapcsán. „Boldog az az ember, akit Te oktatsz Uram! (Zsolt. 94. 12.)” olvashattuk a szép idézetet az általános iskola nagytermének falán, amely teljesen megtelt emberekkel.

Nagy Lászlóné Katika, a helyi Karitász szervezett szívélyes köszöntője után nemzeti imádságunk, a Himnusz dallamai csendültek fel. Majd Bokros Elekné, nyírmadai református tiszteletes asszony szép elmélkedését hallhattuk a Bibliáról, amely felekezeti hovatartozás nélkül ugyanazt közli és jelenti minden ember számára. „Isten önmagát közli vele az emberrel. Van valaki, Jézus, aki megtanítja velünk, hogyan lehet boldog lenni.

Mindenki annyira boldog – amennyire az akar lenni – amennyire ismeri a Biblia sorainak élő valóságát. Mert ezt a csodálatos könyvet, amelyet annyiszor akartak már megsemmisíteni – mégis megvan – nem elég csak akkor olvasni, akkor menedéket találni sorai között, ha baj van, ha ég a ház. Aki mindennap kezébe veszi és olvassa, újra és újra rácsodálkozik a Szentírás történéseire.

Alkalmas fájdalom enyhítésére, a feddésre, a megjavulásra, melyek gyarlóságainkból erednek. Az előadás után szép versek hangzottak el a Bibliáról. Mindezen esemény méltó befejezésére szolgált a jósavárosi énekkar szép éneke. Vezényelt Sinka Krisztina karnagy, akinek csodálatos hangját külön is meghallhatta a közönség az Ave Maria és a Jeruzsálem népe énekekben.

Az ott lévők felemelt lélekkel, és a Biblia rendszeres olvasása iránti erős elhatározással vitték hírül az otthon maradottaknak szép eseményt, amely egy szerény kis agapéval ért véget – tájékoztatta szerkesztőségünket Némethné Csubák Éva

 

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!