Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.21. 11:21

Szépen beszéltek magyarul Kisújszálláson

<p>Kisújszálláson rendezték a Dunától keletre fekvő megyék általános iskolásainak Szép magyar beszéd verseny döntőjét, ahová a keleti országrész döntőjére tíz megyéből nyolcvanöt versenyző jutott be.</p>

A két zsűri döntése alapján tizenhatan kapták meg a Kazinczy-jelvény arany fokozatát, s hozzá az Oktatási és Kulturális Minisztérium könyvajándékát. Közülük a legkiválóbb teljesítményt nyújtó két versenyző, valamint a szabadon választott, illetve a kötelező szöveg két-két legjobb előadója a zsűri különdíjában részesült. Minden döntőbe jutott tanuló a Kazinczy-jelvény bronz fokozatát kapta.

A legjobbak

Virágh Diána, Képes Géza Általános Iskola, Mátészalka, felkészítő tanára:

Konczné Jeszenszki Éva

Somosi Gitta, Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskola, Nyíregyháza,

felkészítő tanára: Lakatos Istvánné

Pető Ágota, Kazinczy Ferenc Ált. Isk., Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási

Intézmény, Nyírbogdány, felkészítő tanára: Margittainé Horváth Ágnes

A verseny utolsó napján a zsűri tagjai – neves nyelvészek, egyetemi és főiskolai tanárok – szakmai tanácskozásra hívták a felkészítő tanárokat és a versenyző diákokat, ahol hasznos kritikákkal segítették őket abban, hogy a későbbiekben még sikeresebben szerepelhessenek. Megyénkből három tanuló részesült a Kazinczy-jelvény arany fokozatában, két tanuló – Virágh Diána és Somosi Gittakülöndíjat is kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!