Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.03. 13:23

Rendkívüli közgyűlés Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza – Rendkívüli közgyűlést tart ma délelőtt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Közgyűlése, a képviselők a tervek szerint három napirendről tárgyalnak. <dia width="900" height="700" alt="Rendkívüli közgyűlés Nyíregyházán 2008.04.03."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Rendk_v_li_k_zgy__369_l_s_Ny_regyh_z_n_2008/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Rendkívüli közgyűlés Nyíregyházán 2008.04.03." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/kozgyules%2Csesztak-oszkar-elnok-nyiregyhaza-1.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/kozgyules-sesztak-oszkar-nyiregyhaza-2.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/kozgyules-nyiregyhaza-kozma-peter.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

10:30: Seszták Oszkár letette a hivatali esküt, s immár ő vezeti az ülést. Megköszönte Fülöp István munkáját, s a továbbiakban is kérte a segítségét. Az egészségügyi intézmények pályázata a következő napirend: A bizottságok megtárgyalták az előterjesztéseket, s azokat elfogadásra javasolta. A testület kérdések és vita nélkül fogadta el mindhárom napirendi pontot.  

10:21: A frissen megválasztott elnök megköszönte a bizalmat, s megígérte, hogy minden igyekezetével megpróbál rászolgálni erre e bizalomra. Seszták Oszkár az intézmények fenntartásának, működtetésének fontosságáról beszélt, s kérte az ellenzék támogatását is.

Partnerként minden politikai és civil szervezetet arra kért, hogy támogassák az elképzelései megvalósulását. Dr. Kiss Gábor, az MSZP frakcióvezetője gratulált az új elnöknek és a frakció nevében támogatásáról biztosította.  

10:16: Véget ért a szünet, megtörtént a szavazás. A titkos szavazás eredményét dr. Karakó László, az ügyrendi és jogi bizottság elnöke ismerteti: 45-en szavaztak, valamennyi érvényes volt. Seszták Oszkárra 30-an szavaztak, így ő lett a megyei közgyűlés elnöke.

9:46: A szavazás előtt, a közgyűlés szünetében sikerült beszélnünk Fülöp Istvánnal, aki ma reggelig a megyei közgyűlés elnöke volt. Fülöp István elmondta: fordulóponthoz érkezett az élete: húsz éve politizál, eddigi pályafutását sikeresnek ítéli, most viszont úgy érzi, túl sok a feladata.

Amellett, hogy ellátta az elnöki teendőket, országgyűlési képviselőként, Mátészalkán pedig képviselőként is meg kellett állnia a helyét, s az utóbbi időben ráébredt, hogy nem tudott annyi időt tölteni a választóival, mint amennyit szeretett volna, s hogy elhanyagolta őket. Ezért döntött úgy, hogy a megyei közgyűlés elnöki posztjáról lemond, s a továbbiakban több időt szentel a választóira, hiszen megérdemlik.

Mint mondta: a Fidesz frakcióval egyeztetve hozta meg döntését, s ígéretet kapott arra, hogy a 2010-es országgyűlési választásokon, ahol egyéni jelöltként indul majd, a párttól minden támogatást megkap.

9:33: A közgyűlés 31 igen, 14 tartózkodás mellett, nem szavazat nélkül elfogadta a jelölt személyét. Most titkos szavazás következik.   

9:24: Az új elnök személyére tesz javaslatot. Az elnököt titkos szavazással választják meg, legalább 17 igen szavazatra van szükség ahhoz, hogy a jelöltből elnök lehessen.

Dr. Karakó László, a Fidesz frakcióvezetője a frakció nevében Seszták Oszkárt jelöli. Seszták Oszkár azt mondta, vállalja a jelölést.

9:22: A megyei közgyűlés szmsz-e alapján a testületi ülést Kozma Péter alelnök vezeti. A napirendek előtt dr. Nagy Lászlót köszöntötte a testület, aki hosszú évekig vezette a Közoktatási Közalapítványt, s aki emlékplakettet kapott. Elsőként a megyei közgyűlés új elnökét választja meg a testület.

9:16: Kozma Péter elmondta: Fülöp István, a közgyűlés elnöke lemond elnöki tisztéről.

9:15: Az ülést Kozma Péter, a közgyűlés alelnöke nyitotta meg, s nem Fülöp István, a közgyűlés elnöke.

9:10: Még nem kezdődött el az ülés, a frakciók tagjai kis csoportokban tanácskoznak.

8:15: A Jósa András Oktató Kórház és a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő infrastruktúra-fejlesztésre, illetve a sürgősségi ellátás fejlesztésére szeretne pályázni, s ehhez kérik a testület támogatását, a Pszichiátriai Szakkórháznak pedig egy pályázathoz szükséges önerő biztosításához kell a közgyűlés jóváhagyása.

Kapcsolódó cikkek:

Nyíregyházi Közgyűlés után
A Fidesz frakció nem kapott választ hétfő óta arra a kérdésre, hogy kinek a jóváhagyásával kötötték meg azt a reklámszerződést, melyet a Városkép Kht. ügyvezetője írt alá tavaly augusztusban.

Ülésezett a közgyűlés Nyíregyházán
Csabai Lászlóné arról is tájékoztatta a képviselőket, hogy a szennyvízhálózat fejlesztésével kapcsolatban nemrégiben történtek meg az utolsó szakmai egyeztetések.

Rendkívüli ülést tart a megyei közgyűlés
A közgyűlés napirendi pontjai a Bujtosi Szabadidő Csarnok és Megyei Sportintézet igazgatójának megválasztása, a Múzeumok Igazgatósága igazgatójának megválasztása és a Megyei Közoktatási Közalapítvány Alapító Okiratának módosítása.

- Száraz Ancsa -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!